Par nepilnus divus gadus veca zēna nonāvēšanu aiztur viņa māti

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pērna gada nogalē, 28.decembrī Daugavpils policisti saņēma izsaukumu uz kādu dzīvokli Daugavpilī. Ierodoties notikuma vietā, policisti atrada gandrīz divus gadus veca zēna līķi ar vardarbīgas nāves pazīmēm (zilumi uz ķermeņa).

Aizdomās par zēna nonāvēšanu policijas darbinieki aizturēja bērna māti, 1991.gadā dzimušu sievieti, kura ir nosacīti notiesāta par mantiska rakstura noziegumiem. Turpinot notikuma apstākļu noskaidrošanu, tika konstatēts, ka todien aizdomās turamā sieviete strīdējusies ar savu dzīvesbiedru un dusmās iesitusi bērnam, kurš krītot atsitis galvu un vēlāk no gūtajām traumām zaudējis dzīvību.  

Sievietei ir vēl viens trīs gadus vecs bērns, kurš šobrīd ir izņemts no ģimenes. Policija turpina kriminālprocesa izmeklēšanu, bet sievietei kā drošības līdzeklis šā gada 7.janvārī piemērots apcietinājums. Izmeklēšana notiek pēc Krimināllikuma 125.panta 3.daļas. „Par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei, vai par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, ja to izdarījusi organizēta grupa, — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.” Kriminālprocesa ietvaros tiks nozīmētas dažādas ekspertīzes.


Написать комментарий