ASV aukstums sasniedza mīnus 53 grādus

foto: obobrali.ru
foto: obobrali.ru

Amerika salst: Lielākā ASV daļa atrodas stipra sala zonā. Ņujorkā pat ir izsludināts ārkārtas stāvoklis: pilsētniekus aicina neiziet no mājām bez galējas nepieciešamības. 

Bet Montānas štata Komertaunas pilsētā temperatūra sasniedza mīnus 53oC. Tādēļ ASV gāzes biržas cenas sasniedza rekordaugstu līmeni. Tā, gāzes cena Ņūdžersijā, no kurienes tā tiek piegādāta Ņujorkai, pirmdien pieauga līdz 3,24 tūkst. dolāru par 1000 kubikmetru. Tas ir 7,6 reizes dārgāk nekā piektdien.

Ar elektrību ir vēl sliktāk. Teksasā elektroenerģijas cena pieauga līdz 5 tūkst. dolāru par megavatu stundā. Pieaugums sastāda 190 reizes dažu stundu laikā, – ziņo newsdaily.com.ua

Turklāt anomālais sals jau ir prasījis 16 cilvēku dzīvības. Vairākums no viņiem gāja bojā ceļu satiksmes negadījumos. Pēc sniega vētrām sniega segas biezums ir sasniedzis 60 cm. Stiprās snigšanas un apledojuma dēļ valstī tika atcelti vairāk nekā 5000 iekšējo reisu.

ASV tiek slēgtas skolas un ofisi. Minesotas gubernators Marks Deitons pirmdien pavēlēja slēgt teju 2000 mācību iestādes.
Stiprā snigšana, lielais sals un ledus lietus ASV kļuva par vairāk nekā 2,4 tūkst. avio reisu atcelšanas iemeslu. Ar grūtībām saskārās Čikāgas (Ilinoisas štats), Sentluisas (Misūri štats), Bostonas (Masačūsetsas štats) un Memfisas (Tenesī štats) lidostas. 


Написать комментарий