Vācijas ministre atzinās, ka viņa ir lesbiete

foto: facebook.com
foto: facebook.com

61 gadu vecā Barbara Hendriksa pirmo reizi atklāti paziņoja par savu homoseksualitāti.

„Cienām! Vēlam laimi! Ļoti priecīgs notikums!”, – ar šādiem komentāriem interneta lietotāji uzņēma Vācijas apkārtējās vides ministres atzīšanos. Katra atzīšanās par savu netradicionālo seksuālo orientāciju palīdz panākt to, ka sabiedrība atzīst viendzimuma attiecības, domā valsts homoseksuāļu apvienības aktīvisti.

Par Barbaras Hendriksas orientāciju tika paziņots garām ejot. Vienam no lokālā izdevuma žurnālistiem savā dzimtenē Klevā (Ziemeļreinā–Vestfālenē) viņa pastāstīja, kā sagaida Jauno gadu ministres postenī. Rakstā bija teikts: „Tagad Barbara pārcelsies uz Berlīni … Mantas ir iepakotas un gaida nosūtīšanu uz galvaspilsētu. Jauno gadu viņa sagaidīs kopā ar savu dzīves biedreni Berlīnē”, – ziņo mk.ru.

Kā ziņo BILD, līdz pat šim brīdim par ministres privāto dzīvi vai seksuālo orientāciju nekas nebija zināms. Pati barbara Hendriksa trešdien, 1. janvārī atteicās sniegt laikrakstam komentārus.

Jaunajā ministru kabinetā Hendriksa kļuva par pirmo atklātu seksuālo minoritāšu pārstāvi. Iepriekšējā ministru kabinetā par homoseksuālis sevi atklāti nosauca ārlietu ministrs Gido Vestervelle.

Barbara Hendriksa ir katoliete. Viņa ietilpst Vācijas katoļu Centrālajā komitejā un piedalās Vācijas katoļu sieviešu savienības Aizgādņu padomes sēdēs. 


Написать комментарий