30.decembrī Swedbank sāks bankomātu atslēgšanu un pielāgošanu eiro

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

30.decembrī AS "Swedbank" pakāpeniski sāks izslēgt savus bankomātus, lai sagatavotu tos eiro ieviešanai, un šis process tiks pabeigts 31.decembrī plkst. 20, portālu "Delfi" informēja bankā.

Pēc izslēgšanas bankomāti nedarbosies līdz 1. janvārim, jo atbilstoši likumam eirovalūtas nauda drīkst nonākt apgrozībā tikai pēc pārejas brīža.

"Swedbank" mājaslapas sadaļā "Kontakti" no 30. decembra būs pieejams bankomātu saraksts – tajā būs parādīts, kuri aparāti jau ir izslēgti līdz 1. janvārim un kuri vēl darbojas latu režīmā.

1. janvārī ap plkst. 1 naktī bankomāti tiks atkal ieslēgti, un no tiem varēs izņemt naudu jau eirovalūtā.

Daļa naudas iemaksas bankomātu vēl divas nedēļas pēc 1. janvāra pieņems latus. Bankas kontā tie konvertēsies uz eiro pēc valsts fiksētā kursa.

Pēc pārejas uz eiro un darba atsākšanas "Swedbank" naudas izmaksas bankomāti līdz janvāra vidum izdos 10, 20 un 50 eiro banknotes. Ar 14.janvāri "Swedbank" naudas izmaksas bankomātos būs pieejamas arī 5 eiro banknotes.

"Swedbank" naudas iemaksas bankomātos pēc pārejas uz eiro jau no ieslēgšanas brīža varēs iemaksāt visu nominālu eiro banknotes. Naudas iemaksas bankomātos, kas pēc pārejas pieņems eiro, varēs iemaksāt visu nominālu un izlaidumu eiro banknotes. Savukārt naudas iemaksas bankomātos, kas janvāra pirmajās divās nedēļās vēl pieņems latus, varēs iemaksāt visu nominālu un izlaidumu latu banknotes.

"Swedbank" naudas aparāti, kuros ir apvienota gan banknošu iemaksas, gan izmaksas funkcija, pēc pārejas uz eiro pieņems un izsniegs tikai eiro banknotes. Šie aparāti no 1.janvāra turpmāk pieņems visu nominālu eiro banknotes, bet izsniegs 10, 20 un 50 eiro banknotes.


Написать комментарий