Beidzies vesels laikmets. Draugiem.lv slēdz savulaik populāro “Fermu”

foto: ekrānuzņēmums no Draugiem.lv
foto: ekrānuzņēmums no Draugiem.lv

Pēc gandrīz četru gadu pastāvēšanas portālā draugiem.lv beidz pastāvēt virtuālā spēle "Ferma", kura savulaik bija pārņēmusi teju visu Latvijas nāciju, kura aizrautīgi virtuālajā saimniecībā investēja tūkstošiem latu.

Tagad "fermeri" savas saimniecības ir pametuši novārtā un spēli vairs nav izdevīgi uzturēt.

"Fermu" draugiem.lv atklāja 2010. gada sākumā un jau pēc pusgada par virtuālajiem fermeriem kļuva 617 899 interneta lietotāju, viņu vidū bija gan ministri un Saeimas deputāti, gan bezdarbnieki un pusaudži, kuri stundām ilgi miniatūrās dzīves modelītī - datora ekrānā audzēja un pārdeva dārzeņus, graudus, pat makaronus, slauca govis un cirpa aitas. Lai pirktu dažādas papildopcijas un pakalpojumus, virtuālie fermeri tērēja tūkstošiem latus, bieži vien pat iedzīvojoties parādos. Nu tas viss ir beidzies…

No gandrīz 618 tūkstošiem spēles lietotāju, pašlaik aktīvi darbojas ļoti neliels skaits. Draugiem.lv runasvīrs Jānis Palkavnieks Kasjauns.lv teica: „Draugiem.lv spēles neveido, tās izstrādā IT kompānijas, šai gadījumā „apiEasy.com”. Pašlaik ienākumi no spēles „Ferma” samazinājušies tik būtiski, ka vairs nav iespēju kvalitatīvi nodrošināt to uzturēt. Tādēļ 30. decembrī „Ferma” tiek slēgta. Bet līdz tam visi „Fermu” var izspēlēties uz nebēdu, jo visiem „fermeriem” ir piešķirts miljons supernaudas.”

Tomēr ir arī sarūgtinātie, kuri jūtas pievilti, ka vairs nespēs nodarboties ar virtuālo lauksaimniecību. Kasjauns.lv lasītāja Anita raksta: „Mūsu ģimene fermu spēlē regulāri un ar lielu interesi. Nesaprotu, kāpēc tik ļoti populāro spēli „Ferma” tomēr portāls likvidēs? Kāpēc? Daudzi spēlētāji „Fermā” ir ieguldījuši reālu naudu, lai varētu veiksmīgāk spēlēt. Kāpēc viss labais un foršais ir jālikvidē?”


Написать комментарий