Zinātnieki noteica produktus ilgam mūžam

foto: feti1.tmweb.ru
foto: feti1.tmweb.ru

Mūsu pašsajūta un veselība daudzējādā ziņā ir atkarīga no tā, ko mēs ēdam. Bet ar kaitīgo produktu ierobežošanu ir par maz.

Tāpat ir svarīgi iekļaut ikdienas uzturā nevis patukšos ēdienus ar zemu kaloriju saturu, bet produktus, kuri ir bagāti ar vitamīniem un vērtīgiem komponentiem. Vācijas zinātnieki sastādīja produktu sarakstu, kuri spēj saglabāt veselību daudzus gadus.

Ilgdzīvotāja uzturā noteikti ir zivis. Jūras produkti satur kalciju kaulu un zobu nostiprināšanai. 30 gramu zivju lietošana diennaktī divas reizes samazina kaulu trausluma (osteoporozes) un infarkta risku.

Ogu vidū līderis ir zemenes. Tās satur vairāk C vitamīna nekā citrons un citi citrusaugļi. Tāpat zemenēs ir daudz dzelzs, kas uzlabo asins kvalitatīvo sastāvu un paaugstina imunitāti. Bet uzvarētājs augļu vidū ir āboli, kuri satur antioksidantu kvercetīnu. Šai vielai ir pretiekaisuma iedarbība, un tai piemīt vēža šūnu veidošanās profilakses īpašības. Uztura bagātināšanai ar ogļhidrātiem konfekšu vietā labāk izvēlēties sātīgos banānus. Neskatoties, ka šis auglis ir salds un satur daudz kaloriju, tas satur vielas, kuras traucē ātrai cukura nokļūšanai asinīs, – ziņo eurosmi.ru.

Dārzeņu „atbalsta grupā” ietilpst paprika, ķiploki un burkāni. Pipari normalizē vielmaiņu, ķiploki samazina kuņģa un zarnu trakta vēža risku, burkāni rūpējas par ādas stāvokli un normālu redzi.

Olbaltumvielas lielā daudzumā organisms iegūst no piena un sojas. Piens satur vērtīgus proteīnus, viegli taukus, kuri viegli asimilējas, un dabīgo cukuru laktozi. Soja un sojas produkti satur daudz lecitīna un B grupas vitamīnu, kuri ir svarīgi nervu sistēmas darbībai.

No dzērieniem speciālisti iesaka dot priekšroku zaļajai tējai. Dzēriena sastāvā esošie polifenoli attīra asinsvadus, tādēļ kavē aterosklerozes attīstību. 


Написать комментарий