Jēkabpils izglītības iestāžu vadītāji apmeklē SIA Sedumi dārzniecību

foto: jekabpils.lv
foto: jekabpils.lv

Š.g. 6.decembrī Jēkabpils pilsētas izglītības iestāžu vadītāji tikās izbraukuma seminārā SIA Sedumi dārzniecībā, lai iepazītos ar uzņēmuma darbību un attīstības plāniem, ziņo Jēkabpils pašvaldības portāls.

Uzņēmumā pilsētas vispārizglītojošo skolu, interešu un profesionālās ievirzes izglītības iestāžu direktorus, pirmsskolas izglītības iestāžu vadītājas un izglītības nodaļas speciālistus, kā arī pašvaldības izpilddirektoru  laipni sagaidīja un ekskursiju vadīja uzņēmuma līdzīpašnieki Sarmis un Sandra Kalniņi.

Semināra dalībnieki guva plašu ieskatu uzņēmuma vēsturē,  investīciju projektos un attīstības vīzijās, kā arī no sirds izbaudīja krāšņo puansetiju ziedu bagātību, kuru stādu tūkstoši priecēs klientus Latvijas veikalos.

Seminārā piedalījās Jēkabpils Uzņēmēju biedrības valdes priekšsēdētāja Ilona Studāne un informēja par uzņēmēju biedrību, kā arī aicināja skolu vadītājus sadarboties ne tikai Karjeras dienu ietvaros, bet visa mācību gada garumā.

“Šis ir pirmais uzņēmums, ar kuru sākam iepazīšanās programmu ar pilsētas uzņēmumiem, sadarbībā ar Jēkabpils Uzņēmēju biedrību. Ideja aizgūta kā labās prakses piemērs no Jelgavas pilsētas, kur skolu direktori regulāri apmeklē un iepazīstas ar savas pilsētas uzņēmumiem, lai varētu dalīties zināšanās ar pedagogiem un skolēniem. Karjeras nedēļas pasākumu ietvaros daudzi skolēni jau ir apmeklējuši uzņēmumus, bet ir svarīgi, ka savus uzņēmumus zin un pazīst arī izglītības iestāžu vadība, lai veidotos sekmīga un ilglaicīga nākotnes sadarbība”, saka izglītības nodaļas vadītāja Līga Kļaviņa.

Jēkabpils pamatskolas direktore Silvija Dreimane labprāt dalās iespaidos un priecājas par sadarbību ar SIA Sedumi dārzniecību: „Nokļūstot kādas laika apstākļu ziņā drūmas dienas pēcpusdienā skaistajā Sedumu ziedu pasaulē, pats kļūsti gaišāks un dzīvespriecīgāks.” Tā saka skolas direktore par sevi un Jēkabpils pamatskolas skolēniem un pedagogiem, kuri atgriežas no ekskursijām dārzniecībā.

S.Dreimane atzīst, ka šis uzņēmums ir paraugs, kā jāstrādā, jāpilnveidojas un jāprezentē sevi. Tiekoties ar interesentiem un stāstot par uzņēmumu, Sedumu vadītāji kā profesionāli pedagogi lieliski izjūt skolēnu vecumposmu un zināšanu līmeni. Viņi ekskursiju laikā ieinteresē skolēnus uzmanīgi klausīties un uzdot jautājumus par redzēto un dzirdēto, vienlaicīgi pievēršot uzmanību ievērot drošības noteikumus.

Izziņas ekskursijas Sedumos ir brīnišķīga iespēja mācību vielu integrētā veidā sasaistīt ar reālo pieredzi dārzniecībā ne tikai klausoties un skatoties, bet arī veicot atbildīgu un svarīgu darbiņu – savas puķes iestādīšanu.

Semināra dalībnieki pateicas SIA Sedumi dārzniecības kolektīvam par iespēju iepazīt grūto un atbildīgo, bet bezgala skaisto dārzkopja profesiju un dārzkopības nozari - ziedkopību .Lai skaisti kuplo un priecē jēkabpiliešus un ciemiņus ne tikai skaistās „Ziemassvētku zvaigznes”, bet arī 90 tūkstoši jauno prīmuliņu stādu un citu puķu, kuras gaida pavasari!


Написать комментарий