«Vienotība» premjera amatam virzīs Pabriku

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Partija „Vienotība", kuras pārstāvētais premjers Valdis Dombrovskis pēc Zolitūdes traģēdijas atkāpās, nolēma Ministru prezidenta amatam virzīt pašreizējo aizsardzības ministru Arti Pabriku, vēsta Latvijas Radio.

Saeimas priekšsēdētāja, „Vienotības" līdere Solvita Āboltiņa pēc partijas valdes un frakcijas kopsēdes apliecināja, ka nolemts premjera amatam virzīt Pabriku.

Jau ziņots, ka pašreizējais premjers Valdis Dombrovskis („Vienotība") no amata atkāpās pagājušajā trešdienā. Šo soli viņš pamatoja ar atbildības uzņemšanos par Zolitūdes traģēdiju, kurā, iebrūkot veikala „Maxima" jumtam, bojā gāja 54 cilvēki.

"Vienotība" pauda gatavību uzņemties arī nākamās valdības vadību un izvirzīja trīs iespējamos kandidātus – aizsardzības ministru Arti Pabriku, bijušo kultūras ministru Intu Dālderi un bijušo ekonomikas ministru un tagadējo eiroparlamentārieti Krišjāni Kariņu. Valsts prezidents Andris Bērziņš pēc otrdien un trešdien notikušajām sarunām ar politiskajām partijām nolēmis uz valdības vadītāja amatu nenosaukt nevienu no izvirzītajiem kandidātiem un turpināt politiskās konsultācijas jaunnedēļ.

Prezidents arī neoficiāli piedāvāja premjera amatu Āboltiņai, taču viņa no tā atteikusies.


Написать комментарий