Izgudrots aksesuārs tiem, kam derdzas svešinieku pieskārieni pārpildītā transportā

foto: dailymail.co.uk
foto: dailymail.co.uk

Lūk, priekšmets, kam pēc būtības vajadzētu aizsargāt personu, lai sveši un negribēti cilvēki nevarētu ienākt tā dēvētajā „personiskajā telpā”. 

Piemēram, sabiedriskajā transportā, ja tas ir pārpildīts, ir grūti izvairīties no nevēlamu ļaužu pieskārieniem un iejaukšanās aurā.

„Adatu” vestes autore ir apģērbu dizaina studente no Singapūras Sjī Ming Čena. Dizainere savu izstrādājumu nosaukusi „Spike Away”, un tā sastāvdaļas varot iegādāties datorsalonos. Turklāt katrs var veidot sev tādu vesti, kādu vēlas – vienam būtiski, lai nepazīstamie nepieskaras viņa mugurai, citiem savukārt gribas, lai pārpildītā sabiedriskajā transportā ļaudis nespiežas auguma sānos.

Vestes adatas nav adatas - tās ir tapas no elastīgas plastmasas, kas ieduroties nesāp, taču ir labi sajūtamas. Tiesa, vestīte neizskatās diez ko estētiski, taču savas funkcijas pildot labi, teic dizainere, kura tajā jau vairākas reizes pabraukājusies pārpildītā metro vagonā. Cilvēki tik tiešām instinktīvi izvairās no fiziska kontakta, ieraugot izslietās adatas. 


Написать комментарий