Biogāzes koģenerācijas stacijas būvniecības ieceres apspriešanas rezultāti ļoti atšķiras no Demenes pagasta iedzīvotāju iepriekš izteiktā viedokļa

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv jau ziņoja, ka 12.novembrī Demenes pagasta pārvaldē notika Biogāzes koģenerācijas stacijas būvniecības ieceres publiskā apspriešana, pēc kuras iedzīvotāji varēja izteikt savu viedokli, aizpildot anketu un līdz 26.novembrim iesniedzot to Daugavpils novada domes Būvvaldē.

Pirmdien, 2.decembrī, Daugavpils novada domē notikušajā preses konferencē novada domes Būvvaldes vadītāja Nansija Tamane informēja, ka gala atzinumam par publiskās apspriešanas rezultātiem jābūt gatavam triju mēnešu laikā, tomēr var paziņot, ka anketas ir aizpildījuši 419 cilvēki.

„No tiem 294 iedzīvotāji atbalstīja biogāzes koģenerācijas būvniecības ieceri un 125 iedzīvotāji bija pret to. Jāņem vērā, ka saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Būvvaldei jāizanalizē minēto anketu derīgums, tādēļ gala rezultātā šie rādītāji var atšķirties.

Stacijas būvniecību atbalstīja galvenokārt jaunu darbavietu dēļ, kā arī, lai veicinātu uzņēmējdarbības attīstību novadā, sakārtotu infrastruktūru un uzlabotu iedzīvotāju labklājību. Savukārt pret būvniecību ir cilvēki, kuri uzskata, ka tās rezultātā notiks vides piesārņošana, radīsies nepatīkama smaka, pasliktināsies autoceļu stāvoklis”, pastāstīja Nansija Tamane.

Pēc Daugavpils novada domes Būvvaldes vadītājas vārdiem, pēc atzinuma sagatavošanas tas tiks nodots izskatīšanai Daugavpils novada domes deputātiem.

Daugavpils novada domes izpilddirektore Vanda Kezika atzīmēja, ka 12.novembrī apspriešanas laikā iedzīvotāji izteica pavisam citu viedokli: „Demenes pagasta pārvaldē iedzīvotāji atklāti izteicās pret stacijas būvniecību, bet, spriežot pēc anketām, vairākums atbalsta būvniecības ieceri”.

Atgādināsim, ka Demenes pagasta pārvaldes priekšsēdētāja Valentīna Gadzāne pēc publiskās apspriešanas izteicās pret būvniecības ieceri: „Man SIA „Bīstamo atkritumu serviss” pārstāvju atbildes likās nepārliecinošas”. 


Написать комментарий