KHL maina viedokli un soda Rīgas “Dinamo” par pirmssvētku priekšnesumu

foto: ria.ru
foto: ria.ru

Kontinentālā hokeja līga (KHL) mainīja iepriekš pausto viedokli un sodīja Rīgas "Dinamo" par pirmssvētku priekšnesumu, kurā KHL saskatīja svastikas demonstrēšanu, liecina līgas otrdien publicētā informācija. 

Par notikumu pirms 17. novembrī "Arēnā Rīga" aizvadītās spēles "Dinamo" piesprieda naudas sodu un brīdināja par iespējamu izslēgšanu no KHL.

KHL komisija pagājušajā nedēļā konstatēja, ka nav pamata sodīt "Dinamo" par pirmsspēles šovu, kurā mākslinieciskais ansamblis uz "Arēnas Rīga" ledus ar Latvijas karoga krāsas lentām izveidoja ornamentu, jo tas nav līdzinājies svastikai. Savukārt otrdien KHL vēstīja, ka veica papildu analīzi un konstatēja līgas tehniskā nolikuma un savstarpējas cieņas principu pārkāpumu.

"Dinamo" jāmaksā viena miljona Krievijas rubļu (15 800 latu) sods. Latvijas klubu arī brīdināja, ka atkārtota analoģiska pārkāpuma gadījumā ir iespējama izslēgšana no KHL. Vienlaicīgi KHL brīdināja, ka bargs sods gaidīs arī par provokatīvu vēršanos pret Rīgas "Dinamo", tās pārstāvjiem un spēlētājiem, kā arī kluba pārstāvēto valsti.

Iepriekš KHL oficiālā paziņojumā informēja, ka uz ledus veidotajā Saules simbolā ir izmantoti latviešu tautas tradicionāli ornamenti, un tam nav nekādas saistības ar nacisma ideoloģiju. Taču KHL aicināja vietējos organizatorus atturēties izrādīt līdzīgus simbolus, ņemot vērā acīmredzamu asociāciju iespēju. Pirms sākotnējā lēmuma pieņemšanas KHL arī pieprasīja iesniegt dienu pirms Latvijas Republikas proklamēšanas 95.gadadienas aizvadītās Rīgas "Dinamo" spēles svinīgā ievada scenāriju.

Savukārt Rīgas "Dinamo" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis aģentūrai RIAN teica, ka laukumā pirms spēles tika atainotas senas latviešu rakstu zīmes, nevis svastika.

"Arēnā Rīga" aizvadītajā spēlē pret Hantimansijskas "Jugra" hokejistiem Rīgas "Dinamo" uzvarēja ar 4:3 pagarinājumā.


Написать комментарий