Daugavpilī notiks vērienīgs Pasaules čempionāts snukerā amatieriem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šodien, 26.novembrī, Daugavpils Olimpiskajā centrā notika preses konference, kas bija veltīta nozīmīgam notikumam – Pasaules čempionātam snukerā amatieriem. 

Par sacensību norisi un to, kas tiek gaidīts no šī pasākuma, pastāstīja Starptautiskās Biljarda un Snūkera Federācijas (IBSF) prezidents Maksims Kazins (Francija), sacensību direktors Saimons Smits (Lielbritānija), Eiropas čempione snukerā Tatjana Vasiļjeva, Daugavpils Olimpiskā centra valdes loceklis Uldis Pastars un Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis.

Savā runā J.Dukšinskis Daugavpils pilsētas pašvaldības vārdā apsveica visus ar pirmo preses konferenci, kas ir veltīta Pasaules čempionātam snukerā, kā arī atzīmēja gaidāmā pasākuma nozīmīgumu:

„Mūsu pilsētai ir liels gods kļūt par čempionāta norises vietu, uzņemt tik lielu dalībnieku skaitu, tādēļ ceram, ka pasākums noritēs gludi. Pasākuma rīkotājiem un sacensību dalībniekiem novēlu veiksmi, kā arī iespēju iepazīt mūsu pilsētu, labi pavadīt laiku. Savukārt daugavpiliešus aicinu sekot līdzi notikumiem, apmeklēt spēles”.

Savukārt Maksims Kazins IBSF vārdā pateicās par iespēju atgriezties Daugavpilī, atzīmējot, ka Eiropas asociācija bija ļoti apmierināta ar Eiropas čempionāta snukerā rīkošanu pērn, par ko jāpateicas Latvijas Biljarda federācijai un Daugavpils Olimpiskajam centram: „Tagad mūs gaida vērienīgs Pasaules čempionāts snukerā, kas pulcēs dalībniekus no vairāk kā 50 pasaules valstīm, turklāt čempionātā piedalīsies rekordliels dalībnieku skaits – 242 cilvēki, tādēļ sacensībās izmantosim 20 galdus. Sadarbosimies ar lielisku komandu no Eiropas, ceru, ka mēs visi izbaudīsim šo čempionātu un Latvija iegūs vēl vienu titulu”. 

„Turpmāk Latvija būs zināma kā valsts, kura uzņēma vērienīgāku Pasaules čempionātu snukerā amatieriem. Pērn Eiropas čempionātā bijām neparasta notikuma liecinieki – valsts, kura uzņēma čempionātu, bija uzvarētāja dzimtene. Esmu pārliecināts, ka sacensību gaitā tiks uzstādīti jauni rekordi, čempionāts ir unikāls, jo nav iespējams prognozēt, kas kļūs par tā uzvarētāju. Čempionāta amatieriem iznākumu prognozēt nevar”, atzīmēja sacensību direktors Saimons Smits.

Tatjana Vasiļjeva dalījās savās emocijās un pārdzīvojumos sakarā ar gaidāmo čempionātu, atzīmējot, ka ir uztraukusies, bet cer, ka tas nāks par labu.

Nobeigumā Uldis Pastars paziņoja, ka visas spēles varēs apmeklēt bez maksas, turklāt tās varēs skatīties online mājas lapā www.ibsf.info, tādēļ pilsētniekus aicina nelaist garām šādu unikālu iespēju. 



Написать комментарий