J.Lāčplēsis: Eiforija sakarā ar projektu īstenošanas iespējām ir pagājusi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Paskaidrojot portālam Gorod.lv, ar ko ir saistīti Finanšu komitejas sēdes laikā ziņotājiem uzdotie daudzie jautājumi par dažu jaunu projektu īstenošanu, pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis paziņoja:

„Laiks, kad mēs eiforijā izmantojām jebkuru iespēju, lai pieteiktos projektu konkursam, ir pagājis. Jautājumi jāuztver pragmatiski, jāsaprot, ko iegūsim projektu rezultātā, kādi būs mūsu ieguldījumi, kā projekts varētu attīstīties, vai spēsim pabeigt objekta būvniecību, vai nebūs nepieciešami papildlīdzekļi no pašvaldības budžeta. Šajā ziņā mums ir rūgtā pieredze. Piemēram, A13 ceļa būvniecība, kurā galvenokārt tiek ieguldīti pašvaldības, nevis ES fondu līdzekļi. Tādēļ šie jautājumi rūpīgi jāapsver”.

Atbildot uz jautājumu, vai Marka Rotko mākslas centra projektā varētu saskarties ar būtisku projekta sadārdzinājumu, turklāt lieli līdzekļi ir nepieciešami arī objekta uzturēšanai, J.Lāčplēsis, kurš iestājās pret šo projektu, atzīmēja:

„Sadārdzinājums bija vērojams arī Marka Rotko mākslas centra būvniecības laikā, kaut gan to veidoja, īstenojot trīs projektus, un bija pārdomāts, kā tiks iegūti visi objekta būvniecībai nepieciešamie līdzekļi. Cits jautājums, ka vēlāk notika sadārdzinājums”.

Runājot par cietoksnī esošās Pulvera pagraba ēkas rekonstrukcijas projektu, kas tika apspriests pēdējā Finanšu komitejas sēdē, pilsētas domes priekšsēdētājs paskaidroja, ka pilnas rekonstrukcijas finansējuma avoti nav zināmi. Pagaidām nav skaidrs, vai varēs veikt daļēju rekonstrukciju (piemēram, tikai nomainīt jumtu). Tomēr J.Lāčplēsis atzīmēja, ka minētā objekta turpmākā uzturēšana nebūs saistīta ar lieliem izdevumiem, jo ēku nav nepieciešams nodrošināt ar apkuri. 


Написать комментарий