Uzdod ātri nodrošināt kompensācijas Maxima traģēdijā cietušajiem un bojāgājušo tuviniekiem

foto: Valsts kanceleja
foto: Valsts kanceleja

Valdība piektdien valdības ārkārtas sēdē uzdeva Labklājības ministrijai līdz 10.decembrim iesniegt aprēķinus par materiālo palīdzību, kā arī rehabilitācijas nodrošināšanu lielveikala Maxima XX traģēdijā bojā gājušo tuviniekiem un cietušajiem.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) vīriem, kuri cietuši glābšanas darbos lielveikalā, valsts segs visus ārstēšanās un rehabilitācijas izdevumus, kā arī izmaksās kompensācijas no 3000 līdz 5000 latu apjomā, valdības sēdē teica Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane. Savukārt katra bojāgājušā glābēja neatraidāmajiem mantiniekiem saskaņā ar likumu no valsts budžeta pienāksies 50 000 latu kompensācija.

Izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (Reformu partija) norādīja - ministrijai zināms, ka traģēdija laupījusi vismaz divu skolēnu vecāku dzīvības. Tāpat veikala traģēdijā mirusi kāda daudzbērnu māte. Arī Bērnu tiesību aizsardzības inspekcijai uzdots apsekot Zolitūdes skolas un bērnudārzus, lai noskaidrotu, vai nav bērni, kas nav ieradušies izglītības iestādēs. Šādi tiek cerēts apzināt bērnus, kuru vecāki varētu būt cietuši traģēdijā, MK ārkārtas sēdē teica labklājības ministre Ilze Viņķele (Vienotība).

Krīzes vadības padome nolēmusi no Maxima veikala sabrukšanas traģēdijā cietušajiem neiekasēt pacienta iemaksas, uzsvēra premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība). Tie pacienti, kuri tās samaksājuši, šo naudu varēs atgūt. Veselības ministrijai šos cilvēkus par to jāinformē.

Veselības ministrijai arī uzdots apkopot informāciju par izdevumiem saistībā ar traģēdijā cietušajiem sniegto medicīnisko palīdzību Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam un ārstniecības iestādēm.


Написать комментарий