Domes naudas balvas saņems Daugavpils sportisti, kuri parādīja teicamus rezultātus Latvijas vasaras olimpiādē

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Saskaņā ar Daugavpils domes 14. novembra lēmumu no budžeta neparedzēto izdevumu posteņa sportistu apbalvošanai, kuri ieņēma pirmās vietas (21 zelta medaļa) Jaunatnes olimpiādē, kura notika Ventspilī un Liepājā šī gada jūnijā, tiks izdalīti 2100 lati.

Atgādināsim, ka jautājuma apspriešanas laikā Finanšu komitejā, dažiem tautas kalpiem radās aizrādījumi par naudas balvu summām (pa 50 latiem katram sportistam un 50 latiem katram trenerim), kuras izrādījās pat mazākās nekā mazajās pilsētās.

Kā portālam Gorod.lv paskaidroja Daugavpils JSK direktors Imants Utināns, pašvaldībai ir noteikumi par sportistu apbalvošanu par gūtajiem sasniegumiem, tomēr tie bija pieņemti laikos, kad pilsētas budžets bija mazāks nekā patlaban, tādēļ kārtība neparedz sportistu apbalvošanu, kuri parādīja teicamus rezultātus Eiropas vai pasaules sacensībās. Tādēļ lēmums par sportistu apbalvošanu, kuri ieguva pirmās vietas Latvijas olimpiādē (šajā gadījumā Jaunatnes olimpiādē) tika iesniegts deputātu izskatīšanai. Iespējams, ka nākotnē tiks piedāvāts koriģēt apbalvošanas noteikumus, lai stimulētu lielāku sportistu skaitu.

I. Utināns paskaidroja, ka šogad sacensības sakrita ar vēlēšanām, tādēļ jautājumu par apbalvošanu izdevās atrisināt tikai tagad. Sporta skolas direktors atzīmēja, ka šogad olimpiādē Daugavpils sportisti tik tiešām parādīja lieliskus rezultātus: kļūt labākiem par Rīgu vienkārši nav iespējams (dalībnieku skaits ir nesamērojams), bet no pārējo Latvijas pilsētu vidū Daugavpils ievērojami izcēlās.  

Kaut gan arī apbalvojumi ir nelieli, sportisti tos saņems svinīgā pasākuma laikā 19. novembrī Daugavpils domē, kad tiks apkopoti aizejošā sporta gada rezultāti.


Написать комментарий