Sesks: «Liepājas metalurga» maksātnespēja pilsētu atmetusi dažus gadus atpakaļ

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

„Liepājas metalurga" krīze un maksātnespēja pilsētu ir atmetusi dažus gadus atpakaļ un vērtējams kā ļoti smags satricinājums, intervijā Latvijas Radio Liepājā sacīja Liepājas mērs Uldis Sesks.

Viņš šobrīd pilsētā notiekošo salīdzināja ar situāciju 2009.gadā, kad arī bija krīze. Taču visā valstī esošā ekonomikas krīze skāra visas nozares, savukārt šobrīd problēma esot tikai vienā nozarē un saistībā ar vienu uzņēmumu, kas gan ir nozīmīgs visai pilsētai. „Te var daudz skaidrāk koncentrēties tam, lai pilsētu glābtu un palīdzētu iedzīvotājiem," norādīja Sesks.

Viņš arī atzīmēja, ka viens uzņēmums jau tagad gaida aicina nu jau bijušos „Liepājas metalurga" darbiniekus strādāt. Daļa šo piedāvājumu apdomā, citi jau ir piekrituši.

Sesks pauda, ka pilsēta cenšas attīstīt arī vairākas citas nozares pilsētā, piemēram, kurortoloģiju.

Vismaz pagaidām „Liepājas metalurga" krīze nav atstājusi būtisku iespaidu uz pilsētas budžetu un finansiālajām iespējām. Proti, neviens no pabalstiem vai maksājumiem nav samazināts, tomēr Liepājas dome ir samazinājusi sociālo pabalstu saņēmēju loku.

Ziņots, ka ir atzīta „Liepājas metalurga" maksātnespēja. Šonedēļ uzņēmuma maksātnespējas administrators Haralds Velmers arī pavēstīja, ka darbu metalurģijas uzņēmumā zaudēs 1500 strādnieki.


Написать комментарий