Pētījums: papilomas vīrusu viegli var pārnest no ģenitālijām uz muti

foto: hq-wallpapers.ru
foto: hq-wallpapers.ru

Tiek uzskatīts, ka bieži vēzi izraisa cilvēka papilomas vīruss, kurš tiek pārnests seksuālā kontakta laikā. 

Patiesībā sievietes var sevi inficēt pašas. Savas vainas dēļ viņas pārnes vīrusu no ģenitālijām uz mutes dobumu, ziņo Live Science.

Par to brīdina Natalī Kelso. Orālā inficēšanās ar vīrusu paaugstina galvas un sejas vēža risku. Jau bija zināms, ka cilvēkiem ar lielu seksuālo partneru skaitu, ir paaugstināts orālās inficēšanās risks. Bet zinātnieki nezināja, tieši kādas seksuālās prakses ir bīstamas.

Kelso testēja vairāk nekā 1000 studentes uz orālo inficēšanos. Tāpat jaunietes pastāstīja par seksuālo praksi. Viņu interesēja, vai ir gadījies, ka sievietes vai viņas partnera roka sākumā pieskārās dzimumorgāniem, bet pēc tam mutei.

Orālā infekcija tika konstatēta apmēram 2% pētījuma dalībnieču. Un 16% nodarbojās ar seksuālo praksi, kura veicināja inficēšanos. Pēdējās grupas 6% dalībnieču bija orālā infekcija. Grupā, kurā jaunietes nenodarbojās ar šādām praksēm, infekcijas rādītāji sastādīja 1,2%. Vienu varēja pateikt precīzi: jaunietes, kuras skūpstījās vai nodarbojās ar orālo seksu ar lielu partneru skaitu, nokļuva orālās inficēšanās riska grupā.

Perspektīvā ir gaidāms analoģisks jauno cilvēku pētījums. Viņu vidū parasti orālās inficēšanās līmenis ir augstāks nekā meiteņu vidū. 2012. gadā tika pierādīts: apmēram 10% vīriešu vecumā no 14 līdz 69 gadiem bija inficējušies. Sieviešu vidū to skaits sastādīja 3,6%.  


Написать комментарий