Komersantiem būs grūti izmantot eiro cenu celšanai, pārliecināta PTAC vadītāja Vītoliņa

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ņemot vērā to, ka pēc eiro ieviešanas, cenu zīmēs redzamās preču un pakalpojumu cenas būtiski pieaugs, Latvijas komersantiem būs grūti izmantot eiro ieviešanu cenu celšanai, prognozē Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) vadītāja Baiba Vītoliņa.

Intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" viņa atzina, ka PTAC speciālisti, uzraugot cenu paralēlo atspoguļošanu, atklājuši daudz neatbilstību, taču lielākoties tās esot nebūtiskas.

Visbiežāk PTAC konstatētie pārkāpumi esot saistīti ar nepareizu cenu konvertāciju no latiem uz eiro, bet gana bieži esot sastopami arī gadījumi, kad komersanti "piemirst" par prasību cenas norādīt gan latos, gan eiro. Problēmas radot arī  "akcijas" preču cenu pareiza pārrēķināšana.

Pētot iemeslus, kādēļ komersantiem, aprēķinot cenas abās valūtās, diezgan bieži gadās vienu eirocentu vērtas kļūdas aprēķinos, PTAC arī secinājis, ka ir uzņēmēji, kuri jau tagad cenas pārrēķina nevis no latiem uz eiro, bet gan gluži pretēji - no eiro uz latiem.

Līdz šim par pārkāpumiem preču un pakalpojumu cenu paralēlā atspoguļošanā PTAC administratīvā pārkāpuma protokolus sastādījis piecpadsmit komersantiem.


Написать комментарий