Patriotiskajā spēlē «Jaunie Rīgas Sargi: Latvijas hronikas» Ilūkstes 1.vidusskolas komandai – 2.vieta

foto: ilukste.lv
foto: ilukste.lv

25. oktobrī Jelgavā notika Latvijā jau tradicionālas prāta, veiklības un spēka sacensības „Jaunie Rīgas Sargi: Latvijas Hronikas”, kurās piedalījāmies arī  Ilūkstes 1.vidusskolas 11.a klases skolēni, – Dāvis Greļevskis, Elvis Keišs, Toms Dilāns, Sintija Čamāne, Endžija Pabērza un Rebeka Ruža, ziņo Ilūkstes novada portāls.

Komandas nosaukums bija „Iluvieši”, tas veidots no vārdiem ilūkstieši un dvietieši. Komandas moto: „Dvietieši + Ilūkstieši= labākie ir Iluvieši!”

Šī piedzīvojumu un izaicinājumu spēle ir veltīta Latvijas brīvības cīņām, lai jaunieši izjustu, kā mūsu senči cīnījās par Latviju. Tā mums bija lieliska iespēja realitātē kļūt par spēles varoņiem, apgūt Latvijas vēstures pamatus un militārās apmācības elementus praktiskā darbībā, izdzīvot Latvijas vēsturiskos notikumus un brīvības kauju dalībnieku varoņdarbus reālos apstākļos, piedzīvojuma sacensībās.

Sacensības un sagatavošanās notika viesu mājās „Lediņi” (Jelgavā), un organizatori bija parūpējušies, lai viss notiktu pēc iespējas reālāk, jo trase ar kontrolpunktiem bija dziļā mežā.

Sacensību maršruts bija sadalīts sešos kontrolpunktos jeb etapos, kuros nācās veikt dažādus uzdevumus un izjust brīvības cīnītāju ikdienu. lūk, ko stāsta skolēni:

"Pirmajā kontrolpunktā mums bija ierindas mācība jeb prasme dot komandas un tās izpildīt. Komandieres Endžijas vadībā vajadzēja precīzi izpildīt vismaz desmit komandas, un ar to mēs veiksmīgi tikām galā.

Otrajā kontrolpunktā mums bija apzagtam karavīram somā jāsalasa piecas pirmās nepieciešamības mantas, un par to atbildīgs biju es –Toms.

Trešajā kontrolpunktā vajadzēja atbildēt uz vēstures jautājumiem un šaut ar pneimatiskajām šautenēm mērķī. Rebeka ļoti ātri un pareizi atbildēja uz visiem vēstures jautājumiem, un ar šaušanas lietām mēs arī veiksmīgi tikām galā.

Ceturtajā kontrolpunktā bija pārvietošanās ar kompasu un karti. Mums izsniedza koordinātas, un Elvja vadībā mēs devāmies meklēt burtus, kuri bija piesprausti pie kokiem.

Piektais kontrolpunkts bija viens no jautrākajiem, un Dāvis varēja izpausties un smērēt mūs, kā grib, jo viņš bija atbildīgs par maskēšanos un taktisko pārvietošanos pretinieka teritorijā.

Pēdējā – sestajā kontrolpunktā bija jāsniedz pirmā medicīniskā palīdzība un no diviem mēteļiem un baļķiem jāizveido nestuves, uz kurām likām cietušo, un karavīra vadībā veicām nelielu skrējienu. Par šo kontrolpunktu atbildēja Sintija.

No visām 20 komandām Ilūkstes komanda finišēja paša pirmā, un radās cerība, ka varbūt tieši mūsie skolēni brauks uz Stokholmu, jo tieši brauciens uz Stoholmu bija šīs spēles galvenā balva, bet tomēr palika otrie, no pirmās vietas atpaliekot tikai par 1 punktu."



Написать комментарий