Pirmajā Daugavpils-Rēzeknes eparhijas kongresā tika noteikti eparhijas mērķi un uzdevumi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pirmdien, 28.oktobrī, mūsu pilsētā notika Daugavpils-Rēzeknes eparhijas kongress, kuru šā gada martā izveidoja Latvijas Pareizticīgās baznīcas (LPB) Sinode.

Preses konferences laikā Viņa Eminence Augstisvētītais Daugavpils un Rēzeknes bīskaps Aleksandrs pastāstīja, ka kongresa gaitā tika noteikti eparhijas mērķi un uzdevumi. Pēc viņa vārdiem, LPB tagad ir divas eparhijas – Rīgas un Daugavpils. Jaunās eparhijas sastāvā ir Balvu, Gulbenes, Daugavpils, Jēkabpils, Krāslavas, Līvānu, Ludzas, Madonas, Preiļu un Rēzeknes novads.

„Vārds „bīskaps” tulkojumā nozīmē „sargātājs”, viņa uzdevums ir sargāt ticīgos ļaudis. Daugavpils eparhija tika izveidota, lai bīskaps būtu tuvāks tautai un garīdzniecībai, un visi aktuālie jautājumi tiktu risināti uz vietas”, paskaidroja Daugavpils un Rēzeknes bīskaps.

Kongresā tika apstiprināts administratīvais aparāts, kuru veido Eparhijas padome, kurā darbojas 4 garīdznieki, kanceleja, Baznīcas tiesa, kas ir 1.instances tiesa, Revīzijas komisija un piecas nodaļas.

Pašlaik eparhijā ir 62 draudzes, kas ir gandrīz puse no visām LPB draudzēm. Daugavpils apriņķī atrodas 28 draudzes, Rēzeknes apriņķī – 17, Madonas – 17.

Šobrīd tiek izstrādāts Daugavpils eparhijas nolikums, pēc kura apstiprināšanas tiks uzsākts eparhijas reģistrācijas process saskaņā ar LR likumdošanu.

Lai nodrošinātu pilnvērtīgu eparhijas darbu, netālu no Sv.Borisa un Gļeba pareizticīgo katedrāles kredītā tika iegādāta ēka 18.Novembra ielā 95, kurā atradīsies pārvaldes struktūras, notiks garīdzniecības sapulces un kongresi, darbosies eparhijas nodaļas, dokumentālo filmu studija.

Daugavpils eparhijai ir savi plašsaziņas līdzekļi – Baznīcas avīze, mājas lapa (eparhija.lv).

Viņa Eminence Augstisvētītais Daugavpils un Rēzeknes bīskaps Aleksandrs paziņoja, ka pagaidām nav zināms, cik bieži tiks rīkoti eparhijas kongresi, bet izteica cerību, ka šis kongress nav pirmais un pēdējais.



Написать комментарий