Cenas ceļojumiem uz Ēģipti sarukušas par piecpadsmit procentiem

foto: czecho.ru
foto: czecho.ru

Cenas ceļojumiem uz Ēģiptes kūrortiem šogad sarukušas par aptuveni 15%, ekspresintervijā biznesa portālam "Nozare.lv" atklāja tūroperatora SIA "GoAdventure" izpilddirektors Aleksejs Kriščuks.

Taču būtisks cenu samazinājums uz šo galamērķi nav sagaidāms, uzsvēra tūrisma nozares pārstāvis. "Cilvēkiem ir radies nepatiess priekšstats, ka ceļojumu cenas ir būtiski samazinājušās, bet tā nav. Jāsaprot, ka uz Ēģipti atpūsties brauc ne tikai latvieši, bet arī cilvēki no visas pasaules. Līdz ar to viesnīcas ir piepildītas un ievērojami lētāk ceļojums neizmaksās," informēja Kriščuks.

Kriščuks norādīja, ka vairs nav aktuālas runas par to, vai tiks nodrošināti ceļojumi uz Ēģipti vai netiks. "GoAdventure" ziemas ceļojumu sezonu uz Ēģiptes kūrortiem sāka pagājušajā sestdienā, 19.oktobrī, ar pirmo lidojumu uz Hurgadu, savukārt čarterreiss uz Šarm el Šeihu notiks šodien, 25.oktobrī.

"Braucienus šajā sezonā nodrošināsim katru nedēļu līdz pat nākamā gada aprīlim," piebilda "GoAdventure" vadītājs. Viņš gan atzina, ka pieprasījums ceļojumiem uz Ēģiptes kūrortiem nav tik liels, kā "GoAdventure" bija plānojis, taču pirmajos reisos uz Ēģiptes kūrortiem vietu aizpildījums bijis gandrīz 100%.

Kriščuks uzsvēra, ka tūroperators regulāri sazinās ar pārstāvjiem Ēģiptē, kuri apliecina, ka situācija šīs valsts kūrortos ir stabila. Savukārt ceļojumus uz Kairu "GoAdventure" nemaz nepiedāvā.

Savukārt uz jautājumu, kā kopumā situācija Ēģiptē varētu ietekmēt Latvijas tūroperatora darbību šogad, "GoAdventure" vadītājs norādīja, ka, salīdzinot pilnu 2012.gadu ar šā gada deviņiem mēnešiem, ir redzams kāpums, ko nodrošināja gan iepriekšējā ziemas, gan arī šā gada vasaras sezona. "Ceļojumi šajā ziemas sezonā varētu notikt tādā pašā apjomā kā pērn," prognozēja eksperts.

Jau ziņots, ka Ēģiptes pagaidu valdība 14.augustā visā Ēģiptē izsludināja ārkārtas stāvokli. Sākotnēji tas tika izsludināts uz mēnesi, tomēr 12.septembrī ārkārtas stāvoklis tika pagarināts vēl uz diviem mēnešiem, ņemot vērā "attīstību un drošības situāciju valstī".

Savukārt Latvijas Ārlietu ministrija (ĀM) šogad 16.oktobrī paziņoja, ka situācija Sarkanās jūras kūrortos ir stabilizējusies, tomēr ĀM aicina Latvijas valstspiederīgos, kuri nolēmuši doties atpūtas braucienā uz Šarm el Šeihu, Hurgadu, Dahabu vai Tabu, ievērot piesardzību, uzturēties kūrortos un neceļot pārējā valsts teritorijā. ĀM stingri aicina neapmeklēt citas Ēģiptes lielākās pilsētas pie Suecas kanāla, Nīlas un Sīnāja pussalas ziemeļdaļu, īpaši teritoriju, kas atrodas Gazas joslas robežas tuvumā, kā arī stingri izvairīties no vietām, kurās pulcējas liels skaits cilvēku. Ņemot vērā pašreizējo situāciju, ĀM iesaka izvērtēt nepieciešamību doties uz Ēģipti.


Написать комментарий