Juščenko: Ja Ukrainu neuzņems ES, Putins saņems politikas “Oskaru”

foto: telegraf.com.ua
foto: telegraf.com.ua

Ja Ukraina „Austrumu partnerības” samītā Viļņā neparakstīs Vienošanos par Asociāciju ar ES, politikas „Oskaru” saņems KF prezidents Vladimirs Putins.

Par to paziņoja trešais Ukrainas prezidents Viktors Juščenko ASV vizītes ietvaros, - ziņo rosbalt.ru.  

Uzstājoties ar lekciju „Oranžā nokrāsas. Ukrainas demokrātijas desmitgade” Mičiganas universitātē, Juščenko sniedza īsu pārrunu gaitas analīzi par asociācijas vienošanās noslēgšanu ar Eiropas Savienību.

Pēc viņa vārdiem Ukraina nedrīkst palaist garām iespēju un valstij jādara visu, lai dokuments tiktu parakstīts. „Ja 28. novembrī Ukraina neiegūs asociētās līdzdalības perspektīvas, politikas „Oskaru” saņems Putins. Es apelēju gan ASV politiķiem, gan Eiropas politiķiem: mums jāelpo ar sapratni. Mums nevar būt iemeslu palaist garām 28. novembri. Manai paaudzei vairs nebūs otra 28. novembra. To nevar atkārtot ne pēc gada, ne pēc 5 vai 10 gadiem”, - paziņoja Ukrainas prezidents.

Tāpat viņš aicināja ASV un Eiropas politiķus atbalstīt Ukrainā ceļā uz integrāciju ar Eiropu.

Kā tika ziņots iepriekš, Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka Ukrainas pievienošanās brīvajai tirdzniecības zonai ar Eiropas Savienību var kaitēt ekonomiskām attiecībām ar KF.


Написать комментарий