Pavisam drīz skatītāji uz Daugavpils teātra skatuves redzēs četrus jaunus aktierus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, Daugavpils teātris ir vienīgais valstī, kurš pilnvērtīgi strādā ar mazu 15 cilvēku trupu un turklāt veido kvalitatīvas izrādes trīs valodās: latviešu, latgaliešu un krievu.

Kā jau ne vienu reizi vien ir teicis režisors un Daugavpils teātra valdes loceklis Oļegs Šapošņikovs, Nacionālā teātra trupas sastāvā ir 48 aktieri un tas uzved tikai 17 pirmizrādes sezonas laikā. Tai pašā laikā mūsu teātra repertuāru iepriekšējās sezonas laikā papildināja 14 pirmizrādes, kuru vidū ir īsta opera un Šekspīrs latgaliešu valodā.

Pēc sabiedrisko attiecību speciālistes Madaras Pavlovskas vārdiem jaunās sezonas sākumā mūsu teātra trupu papildināja četri jauni aktieri: Natālija Kotona, Jeļena Netesina, Elīna Mazkalne un Georgijs Surkovs.

Neskatoties uz jaunību, jaunie aktieri ir daudzpusīgi un ir pilnveidojuši savu meistarību ne tikai Latvijā, bet arī ārpus tās. Piemēram, aktrise Natālija Kotona ir pabeigusi prestižo Maskavas VTMI teātra skolu, bet viņas skolotāji bija Romāns Viktjuks, Gaļina Poliščuka, Oļegs Šapošņikovs un Pēteris Krilovs. Turklāt Natālija paspēja pastrādāt par runas tehnikas skolotāju Rīgas Krievu teātrī. Uz Daugavpils tgeātra skatuves viņu varēs redzēt jau 15. oktobrī R. Paula mūziklā „Dāmu paradīze”, bet kā dejotāju – jaunajā uzvedumā „Kazanova. Henriete. Venēcija”.

 

Izrādē „Otrais šāviens”, kura notiks 26. oktobrī, skatītāji varēs iepazīties ar vēl vienu mūsu teātra aktrisi Jeļenu Netesinu. Viņa ieguva augstāko aktiera izglītību Maskavas B. Ščukina vārdā nosauktajā Teātra institūtā, un ilgu laiku strādāja Krievijas teātros un pat filmējās filmās.

Elīna Mazkalne līdz šim brīdim pastāvīgi nedarbojās kādā no teātriem, bet viņu aicināja piedalīties dažādos projektos. Viņa ir pabeigusi Maskavas VTMI teātra skolu, kurā pārņēma izcilā režisora Romāna Viktjuka pieredzi. Patlaban viņi aktīvi mēģina Ņinas Zarečnajas lomu „Kaijas” pirmizrādē, kuru drīz parādīs publikas uzmanībai.

Vēl viena aktiera, kurš uzņemts darbinieku sarakstā, Georgija Surkova vārds jau ir labi pazīstams teātra cienītājiem. Viņš ir paspējis sevi apliecināt kā talantīgs izrādes „Valentīna diena” režisors un mākslinieciskais vadītājs, kura tika parādīta skatītājiem nesen notikušās teātra festivāla – darbnīcas „Telpa Daugavpils” ietvaros Daugavpils cietoksnī. Jaunajā Čehova lugas iestudējumā Georgijs spēlē Trigorina lomu.

Gribas cerēt, ka pēc 2,5 gadiem Daugavpils teātra trupu papildinās talantīgi un daudzsološi aktieri – jaunās Saules skolas programmas absolventi. Saules skola jau pavisam drīz uzsāks skatuves mākslinieku mācības.


Написать комментарий