Latvijas un Baltkrievijas Iekšlietu struktūras nolēma cieši sadarbīboties, apkarojot noziedzību

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Piektdien, 20.septembrī, Daugavpili ar darba vizīti apmeklēja Baltkrievijas Iekšlietu ministrijas struktūru delegācija.

Tās sastāvā mūsu pilsētu apmeklēja Baltkrievijas Republikas Vitebskas apgabala izpildkomitejas Iekšlietu pārvaldes priekšnieka pirmais vietnieks Nikolajs Daņkovs, Iekšlietu pārvaldes Kriminālmilicijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes priekšnieks Igors Naiduts. Savukārt Latviju šajā tikšanās pārstāvēja Latvijas Valsts policijas Latgales reģionālās pārvaldes priekšnieks Juris Pastars, Valsts policijas galvenās pārvaldes pārstāvji.

Vienas dienas vizītes gaitā viesu delegācija tikās ar pilsētas domes priekšsēdētāju Jāni Lāčplēsi, atbildēja uz žurnālistu jautājumiem, apsprieda pārrobežu sadarbību ar Latviju.

Juris Pastars paskaidroja, ka normatīvajos aktos esot apstiprināta sadarbība ar kolēģiem no Baltkrievijas, esot sasniegti noteikti rezultāti. Minētās tikšanās mērķis ir personīgo kontaktu nodibināšana, lai ātrāk un efektīvāk risinātu darba jautājumus. Īpašo uzmanību tiek plānots pievērst noziedzības novēršanai, noziedzīgo nodarījumu apkarošanai, konkrētu noziedzīgu grupējumu kontrolei.

„Galvenais ir noziegumu novēršana. Sadarbībā ar kolēģiem no Baltkrievijas apkarosim galvenokārt ekonomiska rakstura noziegumus, kuri ir saistīti ar akcīzes preču nelikumīgu ievešanu un izvešanu, narkotisko vielu izplatīšanu. Centīsimies kopīgiem spēkiem novērst noziegumus, dalīties pieredzē. Šāda sadarbība ir sevi attaisnojusi ar Lietuvu un Igauniju, sākta sadarbība ar Krievijas kolēģiem”, paziņoja Latvijas Valsts policijas Latgales reģionālās pārvaldes priekšnieks.

Pēc Baltkrievijas viesu vārdiem, sadarbība notiks četros virzienos: organizētās noziedzības apkarošanas, ekonomiskās drošības saglabāšanas, narkotisko vielu izplatīšanas apkarošanas, iedzīvotāju nelikumīgās migrācijas apturēšanas virzienos.

Pulkvedis Nikolajs Daņkovs pastāstīja portālam Gorod.lv, ka 2/3 Baltkrievijā reģistrētās kontrabandas nonāk caur Latvijas teritoriju. Viņam nav šaubu, ka milicijas sadarbība ar Latgales policiju būs veiksmīga, jo īpaši tāpēc, ka Baltkrievijas pārstāvji esot gatavi sniegt jebkura veida praktisku palīdzību.



Написать комментарий