Daugavpils pilsētas deputāts ieteica pagaidām neraizēties par krievu valodas pazušanu no skolām un bērnudārziem 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Gandrīz nedēļas garumā Latvijā tiek apspriesti bijušā izglītības un zinātnes ministra, Eiropas Parlamenta deputāta Kārļa Šadurska (Vienotība) vārdus par to, ka jānotiek pakāpeniskai pilnīgai pārejai uz mācību procesu latviešu valodā vispārizglītojošās skolās.

Atgādināsim, ka, viņaprāt, jāpāriet uz izglītību latviešu valodā, jo tas veicinās sabiedrības integrācijas procesu.

Portāls Gorod.lv vērsās pēc minētā viedokļa komentāriem pie Daugavpils pilsētas domes deputāta un krievu valodas aizstāvja Jurija Zaiceva.

„Visa mana dzīve, tostarp arī sabiedriskā, liecina par to, ka es nevaru atbalstīt šādus izteikumus. Šis Eiropas Parlamenta deputāts pārstāv kādu politisko meinstrīmu, kas ir tuvs apvienībai „Visu Latvijai!” – „Tēvzemei un Brīvībai/LNNK”, nevis kādiem prātīgiem politiskiem spēkiem.

Šajā kontekstā uzskatu, ka pagaidām nav jāraizējas par šīs idejas īstenošanu, jo tā pēc būtības ir margināla. Kad to izteiks reālas varas pārstāvji, tad arī uztrauksimies”, pastāstīja deputāts.

Pēc J.Zaiceva domām, par valodu tiek runāts periodiski: „Nav noslēpums, ka Latvijā, notiekot Saeimas un Eiropas Parlamenta vēlēšanām, notiek etniskā balsošana, tādēļ tiek diskutēts par valodu. Pēc vēlēšanām situācija parasti mainās”.


Написать комментарий

tas [cenzētais] krievu zaķis ir [cenzēts] url[cenzēts] :))