Pavisam drīz Daugavpils novada bibliotēkās parādīsies jaunas grāmatas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Latvijas Bibliotekāru biedrības un Latvijas Nacionālās bibliotēkas izslidinātā konkursa „Latviešu oriģinālā literatūra un autori bibliotēkās” rezultātā tika apstiprināts Daugavpils novada Centrālās bibliotēkas dienesta projekts.

Kā portālam Gorod.lv paziņoja Daugavpils novada Centrālās bibliotēkas dienesta galvenā speciāliste bibliotēku jautājumos Helēna Firsova, projekta mērķis bija padarīt oriģinālo latviešu literatūru pieejamāku publiskajās bibliotēkās, kā arī veicināt latviešu rakstnieku un lasītāju intelektuālo sadarbību. 

Pēc Helēnas Firsovas vārdiem jau pavisam drīz, domājams septembra beigās, Daugavpils novada pagastu bibliotēkās parādīsies 74 jaunas latviešu autoru grāmatas – gan publicistiska literatūra, gan daiļliteratūra, kuru ir sarakstījuši latviešu klasiķi un mūsdienu rakstnieki. Svarīgi, ka bibliotēkas varēs mainīties ar jaunām grāmatām, bet lasītājiem parādīsies vairāk literatūras izvēles iespēju.

Pēc bibliotēku jautājumu speciālistes domām jaunie, kvalitatīvie un labie izdevumi varēs piesaistīt arī jauniešu uzmanību, kas mūsu laikos ir īpaši nepieciešams.


Написать комментарий