Zinātnieki: vīrieši kļūst par homoseksuāļiem vecāko brāļu dēļ

foto: channelstv.com
foto: channelstv.com

Kanādas Broka universitātes zinātnieki konstatēja: jo vairāk vīrietim ir vecāko brāļu, jo augstāka varbūtība, ka viņš kļūs par homoseksuāli.

Kanādas pētnieki domā, ka homoseksuālā orientācija nav saistīta ar audzināšanu, jo tai ir bioloģisks, nevis psiholoģisks pamats.

Vienā no sava pētījuma etapiem zinātnieki savāca gandrīz 1000 cilvēku datus, tai skaitā to cilvēku datus, kuri uzauga kopā ar brāļiem vai māsām. Analizējot iegūto informāciju, viņi ieraudzīja, ka seksuālās tieksmes pret savu dzimumu parādīšanās varbūtība ir augtāka tiem vīriešiem, kuri auga kopā ar brāļiem, bet ar pusbrāļiem šāds efekts netika novērots.

Turpmākie pētījumi parādīja, ka katrs vecākais brālis paaugstināja tā iespēju, ka viņa jaunākais brālis kļūs par geju, par trešdaļu. Tas nozīmē, ka zēnam, kurš ģimenē piedzimst ceturtais, sevis kā homoseksuālas orientācijas personas apzināšanās iespēja ir divas reizes lielāka, atzīmē Lielbritānijas izdevums Daily Mail.

Zinātnieki domā, ka vīriešu dzimuma auglis, kurš atrodas mātes vēderā, izsauc imūnu atbildi mātes organismā, kā rezultātā grūtniecei tiek izstrādātas antivielas. Šīs antivielas uzbrūk nākamā bērna smadzeņu daļām, kuras ir saistītas ar seksuālo orientāciju.

Šī sieviešu organisma reakcija pastiprinās līdz ar katru nākamo vīriešu dzimuma augli, līdz ar to paaugstinot zēna piedzimšanas ar homoseksuālu orientāciju varbūtību.

Tādējādi ģenētikai un hormonu iedarbībai, nevis iedzimtībai, kā agrāk tika uzskatīts, mātes vēderā ir liela loma seksuālās orientācijas veidošanā, - apgalvo Kanādas zinātnieki.

Bet ar sieviešu dzimuma augli netika novērotas nekādas izmaiņas: zinātnieki neatrada nekādus sakarus starp vecāko māsu piedzimšanu un lesbismu.

Jāatzīmē, ka daži cilvēki uzskata, ka putnu gaļu ir atbildīga par seksuālās orientācijas maiņu. Tā, iepriekš FederalPost ziņoja par modeli Nataļju Paris, kura fanātiem paziņoja, ka tieši vistas fileja pārvērš zēnus par gejiem.

Neskatoties uz to, ka modeles paziņojums ir absurds, līdzīgus uzskatus piekopj arī Bolīvijas prezidents Evo Moraless.


Написать комментарий