M.Rotko mākslas centra apmeklētājiem piedāvās arī ekskursijas pa cietoksni

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šī gada 5.septembrī Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas deputāti atbalstīja lēmumu koriģēt Daugavpils Marka Rotko mākslas centra ieejas biļešu cenas, cenu sarakstā iekļaujot papildus pakalpojumus.

Mākslas centra vadītājs Aleksejs Burunovs paskaidroja, ka iepriekš apstiprinātās cenas netiek mainītas, tiek piedāvāti papildus pakalpojumi, kuru ieviešanu ietekmēja apmeklētāju izteiktie priekšlikumi.

A.Burunovs atzīmēja, ka gan individuālie apmeklētāji, gan grupas vēlētos apskatīt ne tikai M.Rotko mākslas centru, bet arī cietoksni vai arī mākslas centra atsevišķus sektorus un pēc tam doties ekskursijā pa cietoksni. Tādēļ M.Rotko mākslas cents piedāvās šādu iespēju. Interesenti varēs izvēlēties ekskursijas ilgumu un doties pusstundas – pusotras stundas garajā pastaigā pa cietoksni.  

A.Burunovs paskaidroja, ka M.Rotko mākslas centra darbinieki esot tikušies ar Tūrisma informācijas centra pārstāvjiem, lai uzzinātu, vai tādējādi viņi netraucēs gidu darbam un Centrs atbildēja, ka M.Rotko mākslas centrs var sniegt šādu pakalpojumu.

Jautājuma apspriešanas gaitā pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis apjautājās, kas vēl piedāvā ekskursijas pa cietoksni un vai šis pakalpojums tiek sniegts kvalitatīvi. A.Burunovs paskaidroja, ka tiešām pastāv problēma, kad firmas vai privātpersonas, kas piedāvā ekskursijas, izklāsta nepatiesu informāciju vai izsaka savu personīgo viedokli.

Mākslas centra vadītājs atzīmēja, ka, iespējams, Daugavpilī vajadzētu aktualizēt gidu apmācības un licencēšanas problēmu. Savukārt J.Lāčplēsis uzsvēra, ka viņam neesot šaubu par to, ka M.Rotko mākslas centra gidi sniegs kvalitatīvus pakalpojumus.

Jāatzīmē, ka cenrādī tiks iekļautas ieejas biļešu cenas ekspozīciju maiņas gadījumos, kā arī koncertbiļešu cenas. Tāpat tika paredzēta Domes priekšsēdētāja iespēja ar rīkojumu noteikt citas ieejas biļešu cenas svētku dienās vai akciju dienās.

Iepriekš apstiprinātās biļešu cenas netika grozītas, tuvākajā laikā biļetes nekļūs lētākas. Pēc A.Burunova vārdiem, ja cenas nebūtu piemērotas, mākslas centru neapmeklētu tik liels interesentu skaits.

Galīgais lēmums šajā jautājumā tiks pieņemts Domes deputātu sēdē pēc nedēļas.


Написать комментарий