LCB ir atklāta pārsteidzošas Ingas Vasiļjevas personālizstāde «Pārsteidzošais filcs”

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Trešdien, 4.septembrī, Latgales Centrālajā bibliotēkā (LCB) tika atklāta mākslinieces Ingas Vasiļjevas, kuru viņas draugi un kolēģi raksturo kā pārsteidzošu un pozitīvu cilvēku, personālizstāde.

Mēdz teikt, ka talantīgs cilvēks ir talantīgs it visā. Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja vizuālās mākslas skolotāja Inga Vasiļjeva apliecina šo patiesību – viņa ir lieliska skolotāja, kura skolā ir nostrādājusi 25 gadus, pārsteidzoša māksliniece, gādīga sieva un māte, laba draudzene, atsaucīga kolēģe, gudra un skaista sieviete.

Pasākumā ieradušies draugi un paziņas atzīmēja, ka Inga vienmēr atrodas jaunu formu, krāsu, materiālu, ideju meklējumos, nekad neapstājas pie sasniegtā.

Pēc mākslinieces vārdiem, viņai ne īpaši patīk strādāt ar krāsām, tādēļ viņa izmanto tikai sarkano, balto un melno krāsu. Neskatoties uz augstākminēto, viņas personālizstāde ir patiesi dvēseles svētki. Pat lielais melnbaltais panno, kas ir lielākais izstādes eksponāts, nešķiet bāls un garlaicīgs, bet pārsteidz ar dažādu toņu un nianšu bagātību un ēnu maģiju.

Inga Vasiļjeva atzīst, ka filcs ir ļoti konstruktīvs materiāls, kuru var izmantot ļoti dažādi, var eksperimentēt, īstenot savas fantāzijas.

Izstādes atklāšanā neiztika bez pārsteigumiem. Katrai aksesuāru kolekcijai tika piešķirts ne tikai savs nosaukums, bet tai ir arī sava vēsture.

Inteliģenta un fascinējoša violetās bižutērijas kolekcija ir veltīta draudzenei Annai. Violetā krāsa ir viena no mākslinieces mīļākajām krāsām, tādēļ uz draudzenes lūgumu izgatavot kādu oriģinālu rotaslietu, Inga izvēlējās tieši šo krāsu.

Savukārt Diānai tika veltīta zilās krāsas kreļļu un brošu kolekcija. Trešās kolekcijas nosaukums ir „Lara” – tai piemīt košas krāsas, kuras raksturo šo draudzeni.

Izstādē var smelties arī mājokļa interjera idejas un aplūkot instalācijas „Baltā pasaka” un „Ultraviolets”.

Vārdu sakot, labāk to redzēt pašiem, tādēļ daugavpilieši un pilsētas viesi tiek aicināti apmeklēt košu izstādi, kura līdz septembra beigām būs apskatāma LCB trešajā stāvā.



Написать комментарий