Daugavpils skolēniem ar fotogrāfiju palīdzību pastāstīja par pagājušā gadsimta Berlīnes ielām

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Otrdien, 3.septembrī, Daugavpils 10.vidusskolā notika Vācijas vēstures muzeja ceļojošās izstādes „Berlīnes ielās. Fotogrāfs Villijs Rēmers, 1887. - 1979.” atklāšana.

Daugavpils universitātes Reģionālā Vācu valodas un Vācijas valstsmācības tālākizglītības centra vadītājas vietniece Nataļja Demjaņenko pastāstīja, ka iestādes rīkošanas vieta nav nejaušā izvēle. „Mēs vēlējāmies uzrunāt tieši skolēnus, popularizēt vācu valodu, ieinteresēt ar vācu kultūras tradīcijām, lai tie, kuri pagaidām nepārvalda vācu valodu, saņemtu informāciju par šo valodu, par valsti, tās kultūru”, paskaidroja viņa.

Izstādē ir apskatāmas 20 melnbaltās fotogrāfijas, kuras stāsta par pagājušā gadsimta 20.gadu Berlīnes politisko un sabiedrisko dzīvi. Fotogrāfijas ir spilgtas un dzīvas, atspoguļo tā laika noskaņojumu un gaisotni.

Pēc izstādes rīkotājas domām, darbiem ir vēsturiskā nozīme, jo tos var izmantot kā uzskates materiālus pasaules vēstures stundās. Fotogrāfijas ļauj gūt labāku priekšstatu par Berlīni starpkaru laikā, iepazīt intensīvo un daudzveidīgo dzīves norisi ielās.

Ceļojošās izstādes atklāšanā piedalījās 8.-12.klašu skolēni. Pēc viņu vārdiem, minētais pasākums viņus ieinteresēja, šāda veida izstāde skolā tiek atklāta pirmo reizi.

Daugavpils 10.vidusskolā atklātā izstāde tika organizēta sadarbībā ar Berlīnes valsts muzeju mākslas bibliotēku (Kunstbibliothek der Staatlichen Museen zu Berlin) un Mākslas, kultūras un vēstures fotoaģentūru bpk (Bildagentur für Kunst, Kultur und Geschichte). Ceļojošā izstāde būs apskatāma tikai divās Latvijas pilsētās – Daugavpilī u Rīgā.

Visi interesenti līdz 25.septembrim var apskatīt izstādi, kas atrodas Daugavpils 10.vidusskolas 2.stāva foajē.

Zināšanai: Villijs Rēmers (dzimis 1887.g. Berlīnē, miris 1979.g.) piedzīvoja Veimāras Republiku un neskaitāmās fotogrāfijās dokumentējis politiskās norises no 1918. gada revolūcijas līdz nacisma diktatūras sākumam.



Написать комментарий