Gorod.lv aptauja: ceturtdaļa respondentu gada laikā plāno doties uz ārzemēm

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāla Gorod.lv veiktā aptauja liecina, ka katrs ceturtais respondents tuvākā gada laikā plāno izceļot uz ārzemēm.

25% respondentu plāno doties uz ārzemēm, 15% nav tik pārliecināti, bet arī aizdomājas par prombraukšanu. Vēl 9% aptaujāto apsver šādu iespēju.

Tikai 38% respondentu ir pārliecināti, ka tuvākā gada laikā paliks Latvijā, 11% paziņoja, ka, visdrīzāk, paliks valstī.

Dažu ekspertu dati liecina, ka Latviju pametuši vismaz 500 000 cilvēki, saskaņā ar oficiālu statistiku, 2012.gadā no Latvijas emigrēja 11 000 cilvēku, un kopumā emigrācijas vilnis iet mazumā.

Saskaņā ar šī gada sākumā socioloģisko pētījumu kompānijas „TNS” un telekanāla LNT veiktās aptaujas rezultātiem, puse no Latvijas ekonomiski aktīviem iedzīvotājiem apgalvoja, ka viņi paši vai viņu radinieki, draugi tuvākajā nākotnē plāno doties darba meklējumos uz ārzemēm. 30% respondentu apgalvoja, ka ne viņi paši, ne viņu draugi un paziņas neplāno doties uz ārzemēm. 11% aptaujāto paziņoja, ka viņi neplāno doties peļņā uz ārzemēm, vēl 11% nebija viedokļa šajā jautājumā.

Piemēram, Lietuvā emigrācijas problēma nepastāv. Šis desmitgades otrajā pusē Lietuvā iebrauks vairāk cilvēku, nekā izbrauks, jo saskaņā ar 2012.gada datiem, emigrācijas rādītāji Lietuvā tuvojas zemākajiem rādītājiem kopš 2003.gada, pērn no Lietuvas izbrauca aptuveni 40 000 cilvēku, 20 000 no tiem atgriezās atpakaļ, apgalvo Swedbank galvenais ekonomists Nerijus Mačulis.


Написать комментарий