S.Pupiņa: Pilsētplānošanas un būvniecības departamentā nav iesnieguma par Mūžīgās uguns atjaunošanu Daugavpilī

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pilsētplānošanas un būvniecības departaments nav saņēmis rakstveida iesniegumu par atļaujas pieprasīšanu atjaunot Mūžīgo uguni Daugavpilī, portālam Gorod.lv paziņoja departamenta vadītājas pienākumus pildošā Santa Pupiņa.

Tādējādi, var secināt, ka Daugavpils pilsētas domes deputāta Jurija Zaiceva priekšvēlēšanu solījums par Mūžīgās uguns atjaunošanu mūsu pilsētā tuvākajā laikā netiks izpildīts.

Santa Pupiņa paziņoja, ka nevis Jurijs Zaicevs, bet kāds sabiedriskās organizācijas pārstāvis esot interesējies departamentā, kas ir nepieciešams Mūžīgās uguns iedegšanai Dubrovina parkā. Departamenta darbinieki esot paskaidrojuši, ka pirms plānošanas un arhitektūras uzdevuma saņemšanas, organizācijai jāgriežas pašvaldībā un jāizlemj zemes nomas jautājums, jānoslēdz līgums.

Pēc tam jāsaņem Vides pārvaldes atļauja, un tikai tad var iesniegt iesniegumu Pilsētplānošanas un būvniecības departamentā, kas organizēs būvniecības ieceres publisko apspriešanu. Ja pilsētnieki atbalstīs ieceri, bet Domes deputāti apstiprinās apspriešanas rezultātus, departaments varēs izsniegt plānošanas un arhitektūras uzdevumu tehniskā projekta izstrādei.

Vadītājas pienākumus pildošā S.Pupiņa uzsvēra, ka ieceres publiskā apspriešana šajā gadījumā ir departamenta obligātā prasība.

Atgādināsim, ka portāla Gorod.lv korespondentam J,Zaicevs iepriekš teica, ka Mūžīgās uguns iedegšana ieilgst sakarā ar birokrātiskajiem jautājumiem un to, ka departamenta vadītāja Svetlana Krjukova neizsniedza plānošanas un arhitektūras uzdevumu, bez kura nav iespējams uzsākt darbus.

Pievienojam J.Zaiceva Facebook lapas skrinu, kurā viņš norāda iemeslu, kāpēc nav izpildījis savu priekšvēlēšanu solījumu.


Написать комментарий