Šajā mācību gadā Daugavpils bērnudārzos darbojošies logopēdi strādās savādāk

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes Pirmsskolas izglītības speciāliste Ingrīda Zeļenkova paziņoja portālam Gorod.lv, ka šajā mācību gadā tika mainīts Daugavpils pirmsskolas izglītības iestādēs strādājošo logopēdu darba princips.

Ingrīda Zeļenkova paskaidroja, ka iepriekš logopēdi pārbaudīja bērndārzniekus pēc izglītības iestādes pieprasījuma. Pēc pārbaudes vecāki paši izlēma, kā rīkosies turpmāk. Gadījumā, ja bērnam tika konstatēti ievērojami traucējumi, pedagogi ziņoja par to vecākiem un ieteica griezties pie speciālista, nepieciešamības gadījumā tika lemts jautājums par bērna pārcelšanu uz specializēto pirmsskolas izglītības iestādi vai logopēdiskajā grupā.

Pirmsskolas izglītības speciāliste atzīmēja, ka tuvākajā laikā logopēdi pārbaudīs visus Daugavpils bērndārzniekus un atkarībā no pārbaudes rezultātiem tiks sadalītas logopēdu likmes – speciālisti bez maksas strādās ar bērniem, kuriem tas ir nepieciešams.

I.Zeļenkova atzīmēja, ka savādāka pieeja logopēdu darbam esot Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes iniciatīva. Speciāliste piebilda, ka Daugavpils pirmsskolas izglītības iestādēs joprojām darbojas logopēdiskās grupas, kā arī pilsētā ir logopēdiskā pirmsskolas izglītības iestāde.


Написать комментарий