Oļegs Šapošņikovs: Jaunā teātra sezona Daugavpils teātrī tiks veltīta mīlestībai

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Saskaņā ar izveidojušos tradīciju, pirms jaunās teātra sezonas sākuma mūsu teātra vadība rīko preses konferenci.

Tās laikā Daugavpils teātra direktors Oļegs Šapošņikovs pastāstīja, ka līdz šī gada beigām skatītāju uzmanībai tiks piedāvātas 5 pirmizrādes, bet kopumā teātra sezonas laikā – 11 vai 12. Turklāt, gandrīz visas pirmizrādes tiks veltītas mīlestībai.

„Esam iestudējuši mūziklu, operu, tagad nolēmām pievērsties baletam. Nepretendējam uz klasiku, tomēr spējam pārsteigt un iepriecināt skatītāju. Ar režijas darbu debitēs horeogrāfe Irina Saveļjeva. Kā saka, lielam kuģim – liels peldējums”, paskaidroja teātra direktors.

Pēc horeogrāfes vārdiem, jauns iestudējums nebūs balets, bet dramatisks uzvedums ar dejas elementiem, tā nosaukums ir „Kazanova”. Šī ir visiem zināma personība, kuras tēls neesot pilnībā saprasts un atklāts, jo par to bija izplatīts daudz baumu.

„Uz Kazanovas kapakmens ir uzraksts: Esmu dzīvojis kā filozofs. Viņš bija iemīlējies vairākās sievietēs, dēkas ar kurām bija gan patiesas, gan tautas izdomātas. Nejauši izlasīju Kazanovas memuārus un bija pārsteigta par viņa daudzajiem talantiem, jo parasti par viņu tiek runāts viens un tas pats. Mūsu iestudējumā savīsies aktierspēle, teātra plastika un horeogrāfija. Tāpat varu apsolīt interesantu scenāriju, skaistus skatuves efektus”, ieintriģēja I.Saveļjeva.

Šosezon teātrī netiks aizmirsts arī par mazajiem skatītājiem: aktiera  Māra Korsieša režijā būs skatāma izrāde „Trīs sivēntiņi” un Viktora Jansona režijā – „Sniega karaliene”.

Šosezon tiks iestudēts mazāks komēdiju skaits, skatītāju uzmanībai piedāvās nopietnas lugas, kuras prasa psiholoģisku aktierspēli. Tiks iestudēta arī klasika – skatītāji varēs izbaudīt A.Čehova lugu „Kaija” un Polijā pazīstamu V.Tomčika darbu „Nirnberga”.

Galvenais režisors paskaidroja, ka augstākminētais iestudējums būs savdabīga dāvana no Polijas, jo tas uzvedumu atbalstīs Polijas vēstniecība, savukārt lugas autors vēlas apmeklēt pirmizrādi mūsu teātrī.

Arī A.Čehova „Kaija” nav nejauša izvēle, pēc O.Šapošņikova domām, mūsu skatītājs ir nobriedis, spēj domāt, analizēt, salīdzināt. Tiek plānots, ka šī pirmizrāde notiks decembrī, tajā piedalīsies aktieri no Rīgas un Viļņas, tostarp slavenais Jurijs Kušpello, Nadežda Jermaka, kura atveidoja galveno sieviešu lomu „Dāmu paradīzē”.


Написать комментарий