Atklāta izstāde „Foto un kino evolūcija” no Romualda Poņatovska privātkolekcijas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

15.augustā Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā notika fotogrāfa un kolekcionāra Romualda Poņatovska personālizstādes „Foto un kino evolūcija” atklāšana, kurā piedalījās viņa daudzi draugi, kolēģi, skolēni.

Jāatzīmē, ka oriģinālās izstādes atklāšana notika draudzīgā un pozitīvā gaisotnē, privātkolekcijas īpašniekam un viņa sievai tika veltīti labie vārdi un novēlējumi.

Savukārt pats fotogrāfs dalījās stāstā, kā 16 gadus vecumā pirmo reizi uzzināja, kas ir fotoaparāts, dzimšanas dienā saņemot dāvanā fotoaparātu „Smena-2”, un aizrāvās gan ar fotografēšanu, gan ar tehniku.

„Kolekcionēju visu pēc kārtas”, atzinās R.Poņatovskis.

Mācoties piektajā klasē, viņš sāka kolekcionēt aploksnes (kolekcijā ir vairāk nekā 2 000 eksemplāri), pastmarkas, metāliskās nozīmītes (700 eksemplāri), sērkociņu kārbiņu etiķetes (vairāk nekā 1,5 tūkst.). Dažas kolekcijas viņš ir uzdāvinājis, bet pati dārgāka – fotoaparātu, videokameru, projektoru un fotogrāfiju kolekcija ir apskatāma Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā.

Atgādināsim, ka šo kolekciju visi interesenti varēs apskatīt līdz 20.novembrim – muzejā ir apskatāmi 65 fotoaparāti, 6 kinokameras, 3 projektori, 6 fotogrāfijas, kas tika uzņemtas 60.-80.gados.



Написать комментарий