Dombrovskis ar ģenerālprokuroru runās par iespējamām pārmaiņām KNAB

foto: nozare.info
foto: nozare.info

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V), kura pārraudzībā, saskaņā ar likumu ir Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), jau pirms vairākiem mēnešiem mēģinājis atrisināt konfliktu starp KNAB priekšnieku Jaroslavu Streļčenoku un viņa vietnieci Jutu Strīķi.

"Tas, ka KNAB iekšienē atkal veidojas problēmas, bija redzams jau pirms pāris mēnešiem," trešdienas rītā intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja premjers Dombrovskis, piebilstot, ka toreiz Strīķe un Streļčenoks solījuši atrisināt domstarpības.

Tagad premjers kārtējo konfliktu KNAB gatavojoties apspriest ar ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru, lai runātu par to, vai birojā notiekošais neliecina par nepieciešamību pēc kādām strukturālām un institucionālām pārmaiņām. Tikšanās varētu notikt tuvāko dienu laikā.

Dombrovskis atgādina, ka, lai arī KNAB ir premjera pārraudzībā esoša iestāde, valdības vadītāja iespējas ietekmēt birojā notiekošo ir minimālas - saskaņā ar likumu par KNAB, teju vienīgais, ko premjers var darīt, ir rosināt veidot ģenerālprokurora vadītu komisiju, kas izvērtē KNAB priekšnieka atbilstību amatam.

"Cerams, līdz tam nenonāks," viņš teica.

"Delfi" jau vēstīja, ka KNAB priekšnieks Streļčenoks ir ierosinājis discipilinārlietu pret savu vietnieci Strīķi, kuras rīcībā viņš saskatījis iespējamu amata pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu.

Disciplinārlieta ierosināta par to, ka Strīķe, pildot KNAB priekšnieka pienākumus no 1.jūlija līdz 7.jūlijam un no 22.jūlija līdz 30.jūlijam, atcēlusi Strelčenoka rīkojumus.


Написать комментарий