Līvānos top viens no skaistākajiem Latgales bērnudārziem

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Līvānos vēl par vienu krāsainu ēku vairāk – siltināšanas darbi pabeigti bērnudārza "Rūķīši" ēkai. Paralēli šobrīd aktīvi rit bērnudārza apkārtnes labiekārtošanas darbi. 

Kad tie būs galā, Līvānos būs viens no skaistākajiem dārziņiem ne tikai Latgalē, bet arī Latvijā, portālam "Delfi" ar lepnumu ziņo no Līvānu novada domes.

Pēc siltināšanas ēka ir ieguvusi drosmīgi daudzkrāsainu un dzīvespriecīgu ārējo veidolu. Bērnudārza ēku ieskauj skaists priežu mežs, kas ir vēl viena priekšrocība mazajiem līvāniešiem. Pēc remonta apkārtni būs grūti pat atpazīt – par to liecinās vienīgi staltās priedes. Pārējais – bruģētie celiņi, rotaļu namiņi, atpūtas un sporta zonas, apstādījumi – būs jauni.

Bērnudārza mazie iemītnieki nokļūs īstā pasaku valstībā, un tā būs dāvana bērnudārza 30 gadu jubilejā. Viens no pārsteigumiem būs satiksmes noteikumu mācību laukumiņš ar ceļa zīmēm, kurā varēs mācīties braukt ar velosipēdu.

Septembrī bērnus sagaidīs jauni spēļu namiņi, rotaļu kompleksi, smilšu kastes, šūpoles, slidkalniņi. Pat bruģa klājums ir neparasts – tajā ar atšķirīgas krāsas bruģa ķieģelīšiem iezīmētas "klasītes", ko tik ļoti patīk lekt pirmsskolas vecuma bērniem.

Bedrainā asfalta vietā šobrīd tiek klāts gluds bruģa segums ap bērnudārza ēku. Bērnu drošībai ap plašo teritoriju uzstādīts jauns žogs, teritorija būs izgaismota, ziņo Līvānu novada pašvaldības pārstāve Ginta Kraukle.


Написать комментарий