Aizdevumos lauksaimniecības zemju iegādei jau piešķirti 4,8 miljoni latu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Līdz šā gada 31. jūlijam ”Lauku attīstības fonds” lauksaimniecības zemju iegādei piešķīris 151 aizdevumu. Kopējā piešķirto aizdevumu summa ir 4 833 935 lati, informē Zemkopības ministrija.

Visvairāk aizdevumu - 49 izsniegti Kurzemē, bet cieši uz pēdām min arī Zemgale, kur zemniekiem izsniegti 48 aizdevumi. Vidzemē zemes iegādei līdz jūlija beigām piešķirti 28 aizdevumi, Latgalē - astoņpadsmit aizdevumi, bet Rīgas reģionā - astoņi aizdevumi.

Lielākajā daļā gadījumu aizdevumus ņem zemnieki, kuri vēlas iegādāties zemi, kuru līdz šim nomājuši.

Par apstiprinātajiem aizdevumiem kopumā plānots iegādāties 4156 hektārus zemes. Iegādājamās zemes vidējā tirgus vērtība ir 1140 lati par hektāru.

Apstiprināto aizdevumu summa ir no 2000 līdz 100 000 latu (par maksimālo summu ir apstiprināti četri aizdevumi), bet pieprasītākā aizdevuma summa - līdz 25 000 latu. Aizdevumu termiņš ir robežās no trim līdz 20 gadiem, vidējais aizdevuma termiņš - 15 gadi.

Aizdevumiem galvenokārt mikrosaimniecības - 115 saimniecībās, kas pieprasījušas aizdevumu, strādā no viena līdz trim darbiniekiem, kuri ir ģimenes locekļi.

Tikai sešas saimniecības ir tādas, kurās darbinieku skaits pārsniedz desmit un gada apgrozījums ir lielāks par 2 miljoniem eiro, un tās uzskatāmas par mazo uzņēmumu.


Написать комментарий