Izrādās, ka mentola cigaretes ir kaitīgākas par parastajām

foto: blognews.lv
foto: blognews.lv

Kā ziņo “RBK”, Mentola cigarešu ražošana ir viena no retajām tabakas nozarēm, kas attīstās dinamiski. 

Tomēr nesenie pētījumi, kurus veica Pārtikas un zāļu kontroles biroja darbinieki ASV, liecina, ka mentola cigaretes veselībai nodara lielāku kaitējumu nekā parastās cigaretes. Bet jautājums par to ražošanas ierobežošanu pagaidām nav aktuāls, tā vēsta BBC.

Tuvākajā laikā speciālisti plāno turpināt veikt pētījumus un organizēt sanāksmes par šo tēmu kopā ar medicīniskās savienības un tabakas nozares pārstāvjiem. Viņi atzīmē, ka mentola cigaretes satur tikpat daudz toksisko vielu kā citas cigaretes, bet no tām ātrāk var rasties atkarība, no kuras grūti tikt vaļā. Šāda veida cigaretes piesaista smēķētājus ar atvēsinošu un pretsāpju iedarbību, kā arī maigo garšu, kas raksturīga mentolam.

Speciālistu secinājumi apstiprināja iepriekš iegūtos pētījumu rezultātus, pēc kuriem pirmoreiz tika runāts par to, ka vajadzētu aizliegt mentola cigarešu ražošanu.

Bet tabakas nozares pārstāvji paziņoja, ka mentola cigaretes nav jāapspriež. Viņuprāt, tās nav tik kaitīgas, kā tiek lēsts, un tās būtiski neatšķiras no parastajām cigaretēm. Savukārt, veselības aizsardzības pārstāvji nosodīja FDA bezdarbību un aicināja ieviest ierobežojumus attiecībā uz mentola cigarešu tirdzniecību, jo tās stipri kaitē veselībai, īpaši jaunu cilvēku veselībai.

Saskaņā ar ASV veselības aizsardzības departamenta datiem, mentola cigaretes izvēlas apmēram 25% baltādaino cilvēku un 70% afroamerikāņu.


Написать комментарий