Rēzeknes pilsētas svētkos izbaudiet dzīvi kā kino

foto: Rēzeknes Kultūras un Tūrisma centrs
foto: Rēzeknes Kultūras un Tūrisma centrs

„Dzīve kā kino” ir šī gada Rēzeknes pilsētas svētku moto. Svētki šogad būs piepildīti ar aktivitātēm, kas ļaus izjust kino gaisotni pilsētas vidē, tostarp 3.augustā no plkst. 15:00 līdz 17:30 gājēju promenādē gar Rēzeknes upi darbosies improvizēti filmu uzņemšanas laukumi un notiks improvizēta filmēšana. 

Kino tapšanas procesā varēs iesaistīties ikviens skatītājs, kļūstot kādu brīdi par aktiera lomas atveidotāju.

Jūlija sākumā Rēzeknē dažas dienas viesojās rēzeknietis, Maskavas Akadēmiskā teātra studijas absolvents un aktieriskās meistarības pedagogs Iļja Bočarnikovs un viņa vadībā ir tapuši vairāki muzikāli kino sižeti – priekšnesumi jeb sagataves filmēšanas procesa veiksmīgai norisei. Sagatavošanas darba grupā iesaistījās vairāk kā 40 dalībnieki - teātra „Joriks” aktieri, pilsētas Kultūras nama teātra studijas un teātra studijas „Joriks” jaunieši, „Mis un Misters” dalībnieki, deju grupas „Dynamic Hit” un „Stoptime dance Studio” dejotāji, mūzikas grupas „Avtoportret” un „Excelsus” dalībnieki, kuri iedrošinās skatītājus ļauties kino valdzinājumam un priecēs ar kino sižetu izspēli no pasaulslavenām kinofilmām.

Dalībnieku sākotnēji kautrīgā un piesardzīgā iesaistīšanās pārvērtās aktīvā darbībā uz skatuves, iepazīstot kino pirmsākumus un mēmo kino, iejūtoties dažādās lomās 21.gs. Holivudas dažāda žanra filmās un ļaujoties skatuves mākslai un kustībai, dejai un dziesmai. Pēc nodarbībām Iļja Bočarņikovs devās uz Hārvarda universitāti, kur šobrīd pasniedz aktiermeistarības kursus, bet atzina, ka Rēzeknes jauniešos pamanījis radošo garu, aktivitāti un vēlmi kopīgi darboties, kas ir kino mākslas pamats.

Savukārt biedrības „K-Media Latvia” video veidotājs Kristaps Kalabonovs uzņemšanas laukumā notiekošo filmēs un vienā no paviljoniem būs iespēja uzfilmēto vērot ekrānā, tāpēc ikvienu aicinām iesaistīties un izbaudīt kino jomas aizkulises.
 


Написать комментарий