Palielinās cilvēku skaits, kuri cieš no aptaukošanās

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Meksikā ir ļoti augsts procentuālais rādītājs, kurš liecina, ka valstī ir liels skaits cilvēku, kuriem ir liekais svars.

Par to tiek runāts ANO atskaitē. Eksperti ir atstājuši populārāko slimību sarakstu. 32,8% pieaugušo meksikāņu cieš no aptaukošanas, tas ir lielāks rādītājs nekā ASV, kur cilvēku skaits, kuri cieš no aptaukošanas sastāda 31,8%. Trešajā vietā ir Sīrija – 31,6%.

Krievijā un Lielbritānijā no aptaukošanas cieš 24,9%, Baltkrievijā un Ukrainā rādītāji ir nedaudz mazāki: 23,4% un 20,1% attiecīgi, ziņo portāls ubr.ua. Vidējās attīstības valstīs šis rādītājs ir lielāks. Piemēram, Nauru valstī cietušo skaits sasniedz 71%, valstī dzīvo ap 10 tūkst. cilvēku.

ANO atskaitē ir teikts, ka kopš 2008.gada no aptaukošanās cietušo skaits palielinājās par 30%. Kopumā pēc oficiālajiem datiem Meksikā vairāk nekā 70% iedzīvotāju ir liekais svars. Bērnu skaits, kuriem ir liekais svars audzis līdz 8%. Valdība rīko kampaņas, kuras popularizē veselīgo dzīvesveidu, tas izmaksā ap 15 miljardiem dolāru.


Написать комментарий