Biedrības "Latvija par latu" valdes priekšsēdētājs Andris Orols portālam "Delfi" norādīja, ka ES karogs tiek sadedzināts kā simboliska atbilde Briseles un pašmāju politiķiem, kuri grib ievilkt Latviju eirozonā pret Latvijas iedzīvotāju vairākuma gribu.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, komentējot notikušo akciju, sacīja, „Latvija ir demokrātiska valsts, un neviens likums šādas akcijas rīkošanu šobrīd neaizliedz. Taču uzskatu, ka ES karoga dedzināšana pie Brīvības pieminekļa ir nepieņemams un divkosīgs izpausmes veids, jo šādu darbību veic cilvēki, kas paši bauda ES piedāvātās priekšrocības un brīvības."

„Latvija demokrātiskā ceļā ir iestājusies Eiropas Savienībā, kas jau turpat 10 gadu garumā ir kļuvusi par mūsu otrajām mājām. Mēs ar cieņu izturamies pret Latvijas karogu un tā zaimošana mūsu valstī ir aizliegta ar likumu. Latvijas iedzīvotājiem ar tikpat lielu cieņu būtu jāizturas arī pret  ES karogu, kas visos valstiskos pasākumos plīvo līdzās Latvijas karogam un apliecina mūsu piederību ES saimei," uzskata ministrs.

Ministrs uzskata, ka šis ir slikts precedents, kas nekādā veidā neveicina iecietību un ved Latviju radikalizācijas virzienā.

Savukārt Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs sacīja, "Iestājoties pret ES, protestētāji iestājas arī pret tādām Rietumu vērtībām kā iecietība, brīvība un labklājība."

„ES ir ne tikai divdesmit astoņu nacionālu valstu politiska un ekonomiska savienība, bet arī simbols tādām Rietumu vērtībām, kā iecietība, brīvība, labklājība. Tas daudzkārt apliecināts ar darbiem un lēmumiem. Ja Latvijā ir cilvēki, kas dedzina ES karogu, tas liek domāt, ka tie iebilst arī pret brīvību, iecietību un labklājību. Manā skatījumā tas ir skumji," sacīja ministrs.

„Tomēr ironiski man šķiet tas, ka šāda karoga dedzināšana ir iespējama tikai tāpēc, ka Latvijā valda tādas Rietumu vērtības kā runas brīvība un iecietība pret cilvēkiem ar citādu viedokli. Ja Latvijā valdītu citas vērtības, šie cilvēki, iespējams, samaksātu dārgu cenu par sava viedokļa paušanu,” norādīja ārlietu ministrs.

Savukārt kāds portāla „Delfi” aculiecinieks vārdā Viktors, kurš piedalījās pasākumā, stāsta, „Masu histērijas nenovēroju, vairāk par kādiem 50-60 cilvēkiem diez vai bija. Vidējais vecums - 60 gadi, aptuveni puse no skatītājiem aktīvi aplaudēja."

Aculiecinieks arī stāsta, ka „Antiglobālistu priekšnesums bija izplānots labi - pēc neizteiksmīgām runām uz skatuves kāpa patiešām skaļš un emocionāls orators, kurš ne tikai runāja šķietami no sirds, bet arī atstāja gana daudz pauzes aplausiem un izsaucieniem no publikas.”

„Antiglobālisti viens pēc otra skaļi gānījās par to, kā mums atņem netkarību, par to, kā ir jāatlaiž Saeima, lai parādītu Briselei, kurš te ir noteicējs,” rezumē pasākuma aculiecinieks.