CVK: Ja tiesa pierādīs B.Ivanova darbošanos VDK, viņš tiks saukts pie kriminālatbildības 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) sekretārs Ritvars Eglājs paziņoja portālam Gorod.lv, ka Daugavpils pilsētas vēlēšanu komisija rīkojās pareizi, atļaujot Borisam Ivanovam (Latgales partija) kandidēt pašvaldību vēlēšanās.

Kā zināms, patlaban prokuratūra pārbauda ziņas par to, ka Domē ievēlētais B.Ivanovs sadarbojies ar Valsts drošības komiteju (VDK). Pēc pārbaudes rezultātiem lieta varētu nonākt tiesā.

Savukārt Satversmes aizsardzības birojs paziņoja, ka tam esot apliecinājums, ka B.Ivanovs tiešām bijis Latvijas PSR Valsts drošības komitejas štata darbinieks. 

R.Eglājs paskaidroja, ka tikai tiesa var apstiprināt augstākminēto faktu, un, ja tiks konstatēts, ka B.Ivanovs bija VDK štata darbinieks un ir slēpis šo faktu no CVK, saskaņā ar Latvijas Republikas pilsētas domes un novada domes vēlēšanu likuma 48.pantu viņš tiks saukts pie kriminālatbildības par nepatiesu ziņu sniegšanu. Šajā gadījumā deputāta mandāts tiks anulēts, bet vēlēšanu rezultāti būs spēkā.

Jāatzīmē, ka B.Ivanova partijas biedrs – Daugavpils pilsētas pašvaldības priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis, komentējot informāciju par B.Ivanova iespējamo darbošanos VDK, paziņoja, ka viņa rīcībā neesot informācijas, ka B.Ivanovs sadarbojies ar VDK. „Man zināms, ka nesen viņš saņēma pilsonību naturalizācijas ceļā, un specdienesti pārbauda visus naturalizācijas kandidātus, viņu atzinumā minēts, ka problēmu nav. Man nav pamata neticēt Latvijas specdienestiem”, paziņoja J.Lāčplēsis.


Написать комментарий

Cik pašlaik maksā Latvijas pilsonība?