Krāslava aicina iedzīvotājus un pilsētas viesus uz nakts ekskursiju

foto: kraslava24.lv
foto: kraslava24.lv

Līgo svētku priekšvakarā Krāslavas iedzīvotāji un viesi tiek aicināti piedalīties neparastajā pasākumā – naksnīgajā pastaigā pa pilsētu.

Krāslavas Tūrisma un informācijas centra pārstāve pastāstīja portālam Gorod.lv, ka piektdien, 21.jūnijā, plkst.23:00 visi piedzīvojumu meklētāji tiek aicināti uz „Amatu istabu”, Studentu ielā 5, Krāslavā.

Pasākumā plānots kopā izgatavot Saules zīmi no zariem un dzijas, baudīt Daugavas loku zāļu tējas, atcerēties Līgo svētku ticējumus un tradīcijas. Vēlāk, paņemot līdzi lukturīšus, visi interesenti dosies nakts ekskursijā pa pilsētu.

Tiek plānots, ka ekskursanti apskatīs Krāslavas vēsturisko centru, Sv.Ludviga Romas katoļu baznīcu. Nakts ekskursija noslēgsies grāfu Plāteru pils parkā, kur tās dalībnieki, ja vēlēsies, „uzdāvinās” izgatavoto Saules zīmi grāfiem Plāteriem, kurinās ugunskuru, staigās basām kājām un pīs vainagus, to ielīgošanai Daugavā.

Šāds pasākums Krāslavā tiek rīkots pirmo reizi, bet, cerams, ka tas kļūs par tradīciju, jo nakts ekskursijas ieinteresēs Krāslavas iedzīvotājus un piesaistīs pilsētas viesus. Iespējams, šis savdabīgs pasākums kļūs par pilsētas vizītkarti.

Nakts ekskursiju rīko Krāslavas amatnieku biedrība „Kruoslovys amatnīku bruoliste” sadarbībā ar vietējo Tūrisma un informācijas centru.


Написать комментарий