Čehijā, Vācijā un Austrijā plūdu dēļ slēdz ceļus un evakuē cilvēkus

foto: db.lv
foto: db.lv

Lietusgāzes aizvadītajā nedēļas nogalē izraisījušas postošus plūdus Centrāleiropā, un to dēļ gājuši bojā četri cilvēki un pazuduši vismaz astoņi, ziņo pasaules mediji.

Vairākos apgabalos nokrišņu daudzumam sasniedzot rekordu, tikuši slēgti ceļi, tāpat apgrūtināta dzelzceļa satiksme.
Vairākās Vācijas, Austrijas un Čehijas pilsētās izsludināta plūdu trauksme un glābšanas darbos iesaistījusies armija. Plūdi skāruši arī Šveici.

Vācijā lietusgāzes vietām ilgušas divas diennaktis, un šajā valstī bez vēsts pazuduši divi cilvēki. Vācijas pilsētās Rozenhaimā un Passau izsludināts ārkārtas stāvoklis. Bavārija nav vienīgais reģions Vācijā, ko skāruši plūdi - cietušas ir arī pilsētas Saksijā, Tīringenē un Bādenē-Vurtembergā, ziņo BBC.

Čehijā, Prāgā, gar Vltavas upes krastiem ugunsdzēsēji izvietojuši metāla aizsargbarjeras, savukārt brīvprātīgie upes krastus nocietina ar smilšu maisiem. Amatpersonas ir pārliecinātas, ka ūdens Vltavā nesasniegs 2002. gada līmeni, kad plūdi izpostīja vairākas pilsētas daļas, tomēr šogad tie ir pietiekami bīstami, lai radītu nopietnus postījumus. Prāgā evakuēti vairāki simti cilvēku, tāpat pārvietots zoodārzs un slimnīca. Kādā ciematā netālu no galvaspilsētas evakuēti teju divi tūkstoši cilvēku. Patlaban Čehijā plūdi nopostījuši vairākas mazāk izturīgas koka mājas lauku rajonos, ziņo BBC.

Austrijā pēdējo dienu laikā nolijušo nokrišņu apjoms ir vienlīdzīgs lietus daudzumu, kas parasti nolīst divu mēnešu laikā. Upēm izejot no krastiem, Zlacburgas provincē evakuēti vairāk nekā 120 cilvēki, Tirolē – 80 iedzīvotāji.


Написать комментарий