Vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja: jau vairākus gadus pensionāri vēlēšanās izrāda lielāku aktivitāti nekā jaunieši un vidējā vecuma pārstāvji

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šodien vēlēšanu dienā, Gorod.lv korespondente viesojās vienā no pilsētas vēlēšanu iecirkņiem, kur vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Ieva Teikmane pastāstīja par vēlētāju aktivitāti un to sastāvu.

„Jau vairākus gadus ir vērojama tendence, ka pensionāri ir daudz aktīvāki nekā jaunieši un vidējā vecuma cilvēki. Pašlaik [plkst. 11.00] nevaru pateikt, kura cilvēku grupa ir aktīvāka šajās vēlēšanās, jo vēlēšanas iecirkņos ierodas dažāda vecuma pārstāvji. Ir jāatzīmē tas, ka jaunieši pārsvarā izmantoja iepriekš balsošanas iespēju,” teica Ieva Teikmane.

Interesanti, ka vakar, 31.maijā, vēlēšanu iecirknī ieradās Daugavpils pilsētas iedzīvotāja, kurai šogad apritēs 100 gadi. „Vēlētājai nācās paskaidrot par vēlēšanu norisi un cik biļetenu drīkst mest urnā.”

Vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja atzīmēja, ka parasti vēlētāji nāk „viļņiem”, bet šoreiz no rīta vēlētāju apmeklējums bija vienmērīgs un aktīvs.


Написать комментарий