Sinoptiķi sola, ka vasaras pirmajās brīvdienās Daugavpilī gaidāms karsts un saulains laiks

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Sestdien, 1.jūnijā, Daugavpilī gaiss iesils līdz +28 grādiem pēc Celsija skalas, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. 

Neskatoties uz solīto karstumu, dienas laikā pilsētā saglabāsies mainīgs mākoņu daudzums. Naktī gaisa temperatūra būs +15 grādi.

Svētdien, 2.jūnijā, karstums saglabāsies, gaidāms skaidrs laiks, bez mākoņiem.

Nākamās nedēļas sākumā prognozē tikpat siltu laiku, savukārt, tuvojoties brīvdienām, kļūs nedaudz „vēsāk”: gaisa temperatūra būs +23 grādi dienā un +12 grādi naktī. Atsevišķās dienās meteorologi prognozē aukstu ziemeļrietumu vēju.

Saskaņā ar sinoptiķu prognozēm, gaidāmā vasara būšot silta un nokrišņiem bagāta. Līgo svētkos sola vēsu, bet saulainu laiku, bez nokrišņiem.

Brīdina, ka šovasar saglabāsies liela no Saules nākošā ultravioletā starojuma intensitāte, tādēļ iesaka neuzturēties saulē bez galvassegas vai saulessarga.

Entomologi brīdina, ka mitrais un siltais pavasaris šogad ir bijis labvēlīgs odu attīstībai, tādēļ vasarā to aktivitāte būšot joprojām liela. Iespējams, odu aktivitāte mazināsies jūlijā un atkal pieaugs vasaras beigās.


Написать комментарий