Līvānos nodibina Viduslatgales pārnovadu fondu

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

16. maijā Līvānos tika nodibināts Viduslatgales pārnovadu fonds, kurš ar laiku varētu pievienoties arī Kopienu fondu kustībai.

Tā uzdevums ir ar vietējo ziedotāju atbalstu īstenot dažādas iedzīvotāju iniciatīvas Preiļu apkaimē, informēja Kopienu fondu kustības pārstāvis Ansis Bērziņš.

Fondu dibināja 25 vietējie ļaudis – uzņēmēji, pašvaldību darbinieki, nevalstisko organizāciju pārstāvji, izglītības darbinieki u.c. Vairāki fonda dibinātāji sapulcē uzsvēra: "Viduslatgales pārnovadu fonds būs lieliska iespēja, kā vairāku ziedotāju – iedzīvotāju un uzņēmēju – līdzekļus salikt kopā un efektīvi izlietot tām iecerēm, kas mūsu novados nepieciešamas."

Fonds kalpos par vietējās labdarības instrumentu Aglonas, Līvānu, Preiļu, Riebiņu un Vārkavas novadā – bijušā Preiļu rajona teritorijā, kas aptver aptuveni 35 tūkstošus iedzīvotāju.

Ikdienas darbu no Preiļiem vadīs fonda direktore Valija Vaivode, bet Uzraudzības padomē darbosies 10 pārstāvji no dažādiem sektoriem visos piecos novados. Ziedojot fondam vismaz 30 latus gadā, ikvienam ir iespēja kļūt par fonda Ziedotāju kluba dalībnieku un kopīgi lemt par naudas izlietojumu.

Ceļš uz jauna kopienas fonda izveidi Preiļu apkaimē sākās pirms gada, kad Preiļu rajona partnerība ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu gatavojās rīkot iedzīvotāju forumu pilsētā un apkaimes darbnīcas arī pārējos iesaistītajos novados. Kad tās sekmīgi rudenī notika, bija skaidrs, ka pašiem sava novadu labdarības organizācija ir nepieciešama.

Kopienu fondi strādā Alūksnē/Apē, Lielvārdē, Talsos un Valmierā, bet radniecīgas labdarības organizācijas arī Liepājā, Limbažos un Gulbenes novada Tirzā. Savukārt marta beigās kopienas fonds tika nodibināts arī Kandavas novadā.


Написать комментарий