A.Elksniņš: Jānis Lāčplēsis diskreditējis sevi ar darbību pilsētā un Saeimā 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Priekšvēlēšanu laikā, kad katra no 11 partijām, kas piedalās pašvaldību vēlēšanās, sola tik daudz laba (vai vienkārši ievieto vai braukā pa pilsētu ar plakātiem, kuros attēloti deputātu kandidāti), vēlētāji apjūk, bet daudzi eksperti neuzņemas prognozēt vēlēšanu rezultātus Daugavpilī.

Eksperts tieslietu jomā un 11.Saeimas deputāts Andrejs Elksniņs dalījās ar portālu Gorod.lv pārdomās par lielu nesaliedētību, kas vērojama Daugavpils politiskajā arēnā. Lielākā deputātu kandidātu daļa nav zināma plašam iedzīvotāju lokam, bet daži deputātu kandidāti jau parādījuši sevi vadošajos amatos Daugavpilī un ārpus pilsētas, un, atgriežoties Domē, diez vai uzvestos savādāk, uzskata parlamentārs.

Kā piemēru A.Elksniņš minēja Jāni Lāčplēsi, kurš no 2011.gada ir Saeimas deputāts un šajā laikā tikai vienreiz uzstājās no tribīnes. Viņš ir ievēlēts no partijas „Vienotība”, un, piedaloties balsošanā, atbalsta savu partiju, neskatoties uz to, ka ir dibinājis reģionālo partiju un tās ietvaros piedalās vietējās pašvaldības vēlēšanās.

Pēc A.Elksniņa domām, J.Lāčplēsa dienas Saeimas līmenī ir skaitītas, jo „Vienotības” popularitāte esot mazinājusies, iespējams, tādēļ Daugavpils pilsētas bijušais mērs vēlas izmantot brīdi un „ielēkt pašvaldības vilcienā”.

„J.Lāčplēsis tiek pozicionēts kā pilsētas aizstāvis, bet kā lai novērtē viņa darbu pēc būtības? Kopā strādājām komisijā, kas pētīja „Latvijas Krājbankas” krahu, viņš bija komisijas priekšsēdētājs. Var apgalvot, ka visvairāk banka tika izlaupīta, kad to vadīja Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) un kad darbojās izmeklēšanas komisija J.Lāčplēša vadībā, savukārt punktu visam pielika administratori. Valsts zaudēja ap 70 miljoniem latu, Daugavpils pilsētas pašvaldība – 300 tūkstošus latu, bet tieši valsts pārdeva bankas aktīvus Skandināvijas bankām, kas noveda pie kraha. J.Lāčplēša kungs apgalvoja, ka viss esot kārtībā, viss esot likumīgi un turpināja kopā ar „Vienotību” atbalstīt FKTK vadību. Darba rezultāts mums ir zināms, bet diez vai kāds uzņemsies atbildību, jo lēmumi, arī J.Lāčplēša lēmumi, bija politiski, tādēļ neviens nav atbildīgs – tāds ir likums”, pastāstīja A.Elksniņš.

Pēc visa augstākminētā J.Lāčplēsis Daugavpilī tiek pozicionēts kā labs saimniekotājs. Pēc A.Elksniņa domām, J.Lāčplēša darbs Saeimā liecina, ka patiesībā viņš ir izpildītājs, kuram nepieciešamības gadījumā jānospiež poga, bet ne ideju autors un sava viedokļa aizstāvis.

„Ko viņš paveicis Saeimā reģiona labā? Viņa balsošana bieži vien liecina, ka viņam nerūp sava reģiona viedoklis, viņš praktizē parastu politisku demagoģiju. J.Lāčplēsis jau vadīja šo pilsētu, pie kā tas noveda? Prātā nāk firma „Gādība”, kura savulaik saņēma daudzus pašvaldības pasūtījumus. Neticu, ka būdams pie varas, viņš nezināja, kas notiek ar firmu. Rezultātā firmas nav, darba vietu nav, vairāki projekti „karājas gaisā”. Atsevišķs temats ir situācija ar PAS „Daugavpils siltumtīkli”, kurā ar viņa atbalstu 2009.gadā bija pieņemti visai dīvaini lēmumi. Bet vairāki valsts uzraudzības dienesti nav neatkarīgi, tādēļ diez vai kāds no tiem pārbaudīs J.Lāčplēša rīcību, jo viņu atbalsta „Vienotība”, kaut arī pašvaldību vēlēšanās viņš piedalās no „Latgales partijas”, atzīmēja A.Elksniņš.

Šobrīd, kad līdz vēlēšanām palicis ļoti maz laika, vēlētājam jāatceras cilvēku, kuri jau bijuši pie varas, darbības, un tos, kuri savu atbildību par pārkāpumiem cenšas uzvelt citiem. A.Elksniņs atzīmēja, ka būtu nepareizi laist pie varas cilvēkus, kuri paši sevi jau diskreditējuši un kompromitējuši.


Написать комментарий

elksniņandrejs pats ir nekam nederīgs banāns!