Knupītis pasargā mazuļus no nejaušas nāves miegā

foto: strana-sovetov.com
foto: strana-sovetov.com

Mazuļi, kas vēl tiek baroti ar krūti, aizmiegot ar mīļoto knupīti mutē ir labāk pasargāti no iespējamās elpošanas apstāšanās miega laikā.

Šis fakts tiek izskaidrots ar to, ka knupītis uztur bērna sirdsdarbību stabilā ritmā. Pie šāda secinājuma nonāca Austrālijas universitātes zinātnieki, vēsta informing.ru

Zinātnieki novēroja 37 mazuļus. Viņi veica testus, kuri uzrādīja, ka mazuļiem, kas ir pieraduši pie knupīša, sirdsdarbības ritms ir daudz stabilāks. Kā rezultātā mazulis vieglāk spēj pamosties, kad notiek jebkādas izmaiņas viņa asinsrites sistēmā.

Līdz galam vēl nav zināmi mazuļu, kas tiek baroti ar krūti, pēkšņo nāvju iemesli. Tomēr par ticamāko iemeslu šai traģēdijai kalpo mazuļa nespēja pamosties tajā momentā, kad apstājas elpošanas orgānu darbība.

Cita teorija, savukārt, liecina, ka pastāv iespēja krasa mazuļa asinsspiediena pazemināšanās. Bet knupītis palīdz saglabāt sirdsdarbības stabilitāti.

Pateicoties knupītim šo baismīgo simptomu biežums samazinās. Pie tam knupīša efektivitāte saglabājas arī tad, ja mazulis miega laikā to izstumj no mutes.

Ārsti rekomendē pieradināt bērnu pie knupīša tikai tad, kad būs nostiprinājies barošanas ar krūti mehānisms. Tāpat mediķi iesaka izbeigt lietot knupīti līdz gada vecumam.


Темы: , , , , ,
Написать комментарий